Kova taistelu toi viidennen voiton

Akaa Futsal jatkoi syksyn voittoputkeaan Sievissä, kun pisteet matkasivat Pirkanmaalle lukemin 2-5 (1-3).

Täksi kaudeksi kovasti nuorentunut Sievi lähti peliin etsimään avaimia syksyn avausvoittoonsa, mutta avaimet pysyivät hukassa. Vierailija Akaa Futsal oli matkustanut Pohjanmaalle ilman maajoukkuekolmikkoaan Petri Grönholmia, Juhana Jyrkiäistä ja Tero Intalaa. Uusia vastuunkantajia kuitenkin löytyi ilahduttavasti: Aleksi Pirttijoki iski tehot 1+1 ja Rafael Giorgio ampui ensimmäisen liigamaalinsa leijonapaidassa. Akaa Futsalin maalinsuulla Juho Laine venyi useisiin huipputorjuntoihin kriittisillä hetkillä.

Ottelun avausosumasta vastasi hiukan pelitapahtumien vastaisesti kotijoukkue Sievi, joka siirtyi johtoon ajassa 6:16. Jovan Stankovicin hieno esityö kuitenkin petasi muutamaa minuuttia myöhemmin tasoituspaikan Tatu Ahoselle, joka ei erehtynyt vaan iski lukemiksi 1-1. Vieraiden niukka pallonhallinta tuotti ansaittua tulosta ajassa 16:24, kun pelin alussa jo tolppaakin kolisuttanut Aleksi Pirttijoki siirsi vierasjoukkueen ensimmäisen kerran johtoasemaan. Tauolle mentiin lukemissa 1-3, kun Ahonen osui toistamiseen Pirttijoen toimiessa tällä kertaa syöttäjänä.

Toisella jaksolla Sievi yritti hakea kavennusosumia, mutta Akaa Futsal puolusti tiiviisti ja Laine nappasi muutaman hienon torjunnan tarjoten voiton avaimia akaalaisille. Avaimet otti lopulta käteensä Rafa, joka iski ratkaisevan tuntuisesti lukemiksi 1-4 Stankovicin oivasta esityöstä ajassa 32:45. Muutama minuutti ennen loppua Stankovic osui itsekin tolppien väliin, ja kun Sievikin sai vielä yhden maalin pallon pompatessa Akaa Futsalin omasta pelaajasta verkkoon, kirjattiin loppulukemiksi 2-5 (1-3).

Tehot 1+2 iskenyt Jovan Stankovic oli tyytyväinen voittoon.

- Ei tässä mitään loistoa ollut, mutta olen tyytyväinen siihen, että joukkue oli valmis tekemään kovasti töitä voiton eteen. Jälleen kerran rutiinitasomme riitti vierasvoittoon, ja tässä sarjassa voitto vaatii aina onnistumista. Saatiin myös taas onnistumisia laajalla rintamalla, mikä on hyvä juttu. Seuraava peli tulee pian ja nyt täytyy löytää energiatasot kohdalleen. Toivottavasti saamme myös ainakin yhden poissaolijoista mukaan keskiviikon peliin, Stankovic pohdiskeli ottelun jälkeen.

Akaa Futsal kohtaa keskiviikkona Monarilla GFT:n. Peli käynnistyy klo 19. Espoolaiset kaatoivat lauantaina Ilveksen peräti lukemin 7-0 ja ovat sarjataulukossa toisena vain yhden tappion kärsineenä, joten luvassa on varmasti kova taisto sarjapisteistä!

Sievi FS-Akaa Futsal 2-5 (1-3)
06:16 1-0 Joni Pakola (Jesse Heinonen)
09:06 1-1 Tatu Ahonen (Jovan Stankovic)
16:24 1-2 Aleksi Pirttijoki (Dusan Milojevic)
17:11 1-3 Tatu Ahonen (Aleksi Pirttijoki)
32:45 1-4 Rafael Giorgio (Jovan Stankovic)
37:20 1-5 Jovan Stankovic (Dusan Milojevic)
39:00 2-5 Akaa Futsal om

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
Jovan Stankovic 1+2, k
Dusan Milojevic 0+2
Tatu Ahonen 2+0
Aleksi Pirttijoki 1+1
Tomi Lahtinen, k
Jussi Nyström, k, pp
Rafa Giorgio 1+0
Mikko Takala
Valtteri Wähä-Verkkomäki