Sievi nurin vakuuttavaan tyyliin

Akaa Futsal ei antanut Sieville yllätysmahdollisuuksia Monarin lauantai-iltapäivässä. Kotijoukkue takoi taululle tylyt lukemat 9-2 (5-1). Leijonapaitojen tehomiehinä häärivät Miikka Hurme (2+2) sekä Jovan Stankovic (0+4).

Ennen ottelun alkua Akaa Futsal muisti tasalukuja saavuttaneita pelaajiaan. Jovan Stankovicilla rikkoontui 100 ottelun rajapyykki, ja mittari näyttää tällä hetkellä lukemia 102 ottelua, tehopisteet 56+80=136. Jussi Nyström puolestaan sai juurikin lauantaina kasaan 200 ottelua leijonapaidassa, ja tehopisteitä näissä on syntynyt komeat 194+73=267.

Kotijoukkue iski pelin avausmaalin, kun tuttu tutkapari onnistui. Petri Grönholm syötti, ja Dusan Milojevic iski varmasti pallon tolpan juureen. Avausmaalista huolimatta pelin ensimmäinen kymmenminuuttinen oli tasainen. Myös Sievillä oli omat paikkansa, ja vieraat onnistuivatkin tasoituksessaan. Tasoituksen lisäksi Sievillä oli muutama aivan huikea maalipaikka, mutta kotijoukkueen maalinsuulla Juho Laine nappasi tärkeät torjunnat pelin ollessa vielä avoin.


Sievi joutui turvautumaan kyseenalaisiin puolustuskeinoihin Monarilla

Avausjakson toinen puolisko olikin sitten kotijoukkueen. Se laittoi isompaa vaihdetta silmään, ja pudotti playoff-paikasta tällä kaudella tiukasti taistelevan vieraansa lopullisesti kyydistä. Ajassa 10:20 Juhana Jyrkiäinen iski Akaan johtoasemaan, josta se ei enää luopunut. Petri Grönholm, Milojevic sekä Aleksi Pirttijoki kasvattivat kotijoukkueen taukojohdon lukemiin 5-1, ja enemmänkin olisi voinut tulla.

Toinen jakso ei tarjoillut mitään yllättävää. Akaa Futsal piti pelin hallinnan itsellään ja jauhoi tasaisen tappavasti kolmella kentällisellä. Jussi Nyström iski jakson ensimmäisen osuman, ja Pirttijoki ampui hienon kuvion päätteeksi lukemiksi jo 7-1. Lopussa Miikka Hurme iski vielä kaksi komeaa maalia ja siinä välissä myös Sievi oli onnistunut kerran vastahyökkäyksestä, joten loppulukemiksi kirjattiin 9-2 (5-1).


Jussi Nyström 200 ottelua ja Jovan Stankovic 100 ottelua Akaa Futsalin paidassa!

Akaa Futsalin uusi vuosi on käynnistynyt tuloksellisesti hyvin. Neljästä pelistä on kasassa kolme voittoa. Tuloksen taakse kurkistettuna tyytyväisiä ei olla kuitenkaan oltu. Päävalmentaja Jovan Stankovic kommentoi päivän peliesitystä.

- Kahdessa viime pelissä meillä on ollut paljon hyvääkin mukana. Uskoisin, että oma tehokas pelimme on taas löytymässä kevättä kohden mennessä ja sairastupakin alkaa olemaan tyhjempi. Minulla on vahva usko siihen, että samalla kun päivä ulkona pitenee, me parannamme myös peli peliltä. Suurimmat parannuskohteet ovat kyllä tiedossa ja niiden kanssa tehdään töitä, Stankovic tarinoi.

Futsal-Liiga jää nyt maajoukkuetauolle. Suomen kohdalla se tarkoittaa MM-karsintaturnausta Portugalissa, jonne Akaan paidasta lähtevät Kasper Kangas, Juhana Jyrkiäinen sekä Miikka Hurme. Stankovic itse matkustaa puolestaan tällä viikolla Bulgarian maajoukkueen mukaan karsimaan kohti EM-kisoja vuonna 2022.

Liigan merkeissä palataan peleihin kahden viikon päästä, jolloin Akaa Futsalilla on edessään tuplareissut. Lauantaina 8.2. matkataan Espooseen kohtaamaan GFT, ja sunnuntaina puolestaan Tampereella Ilves isännöi leijonapaitoja. Sen jälkeen kaleterissa on perinteinen Final Four -turnaus, joka pelataan 15.2.-16.2. Espoossa. Akaa Futsalin lisäksi turnauksessa ovat mukana GFT, ToPV sekä FC Kemi.

Akaa Futsal-Sievi FS 9-2 (5-1)
01:18 1-0 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)
06:29 1-1 Radik Akhmetkhanov (Ossi Tyni)
10:20 2-1 Juhana Jyrkiäinen (Jussi Nyström)
15:41 3-1 Petri Grönholm (Jovan Stankovic)
16:00 4-1 Dusan Milojevic (Miikka Hurme)
18:18 5-1 Aleksi Pirttijoki (Jovan Stankovic)
22:01 6-1 Jussi Nyström (Miikka Hurme)
24:05 7-1 Aleksi Pirttijoki (Juhana Jyrkiäinen)
29:25 8-1 Miikka Hurme (Jovan Stankovic)
36:09 8-2 Ossi Tyni (Juho Alasuutari)
37:59 9-2 Miikka Hurme (Jovan Stankovic)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
Dusan Milojevic 2+0
Jovan Stankovic 0+4
Miikka Hurme 2+2, pp
Petri Grönholm 1+1
Tero Intala
Juhana Jyrkiäinen 1+1
Jussi Nyström 1+1
Aleksi Pirttijoki 2+0
Tomi Lahtinen
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Mikko Takala
Rafa Giorgio