Historiallinen Super Cup haltuun Jyväskylässä

Akaa Futsalin seurahistorian ensimmäinen Super Cupin pysti matkasi myöhään perjantai-iltana Jyväskylästä Akaaseen. Sitä ennen KaDy oli kaatunut akaalaisten käsittelyssä lukemin 3-6 (1-3).

Super Cup on perinteikäs kilpailu, jossa edellisen kauden liigamestari sekä Cup-voittaja kohtaavat. Ottelu oli Akaa Futsalille nyt toinen; viime kaudella KaDy oli parempi, mutta tällä kertaa oli Akaa Futsalin vuoro juhlia.

Ensi viikon Mestareiden liigan peleihin keskittyvä KaDy lähti peliin ennakkosuosikkina, etenkin kun vieraat lähtivät peliin hiukan vajaamiehisenä. Kentällä tuo vajaamiehisyys ei kuitenkaan näkynyt - kuin korkeintaan positiivisesti. Joukkue taisteli hienosti ja yhtenäisesti, ja kuin peilikuvana viime kevään finaaleista, tällä kertaa oli KaDyn vuoro pitää enemmän palloa mutta todeta vastustaja paremmaksi.


Pokaali Jyväskylässä maistuu aina hyvältä

Leijona Futsalin tehot jakautuivat tasaisesti. Ensimmäisellä jaksolla verkkoa heiluttelivat Tero Intala (1+1), Aleksi Pirttijoki (1+1) sekä Tomi Lahtinen. KaDy kiri toisella jaksolla viitisen minuuttia ennen loppua tasoihin lukemiin 3-3, mutta sitten iskivät viime kaudelta hiukan tutummat tehomiehet. Juhana Jyrkiäinen (1+1) pommitti lukemiksi 3-4, ja viimeisellä minuutilla Jussi Nyström sekä toisen jakson maalissa torjunut Kasper Kangas kaunistelivat loppulukemiksi 3-6.

Leijona valmentaja Jovan Stankovic ehti pelin jälkeen kommentoimaan pokaalia.

- Voittaminen on aina tietysti kivaa. Kenttäpelimme ei ollut tänään mitään säkenöivää, mutta taistelimme hyvin ja nuoret Aleksi Pirttijoki ja Valtteri Wähä-Verkkomäki ottivat haasteen vastaan loistavasti, ja esiintyivät edukseen. Myös uudet pelaajamme aloittivat väkevästi. Tästä on hyvä jatkaa työntekoa kohti liigakauden alkua, Stankovic tarinoi.

Akaa Futsalin pre-season jatkuu tiistaina 10.9. Valkeakoskella, jossa aina väkevä paikallisvastusta Mad Max isännöi leijonapaitoja harjoitusottelussa.

KaDy-Akaa Futsal 3-6 (1-3)
01:59 0-1 Tero Intala (Aleksi Pirttijoki)
04:32 1-1 Sergei Korsunov (David Parente)
10:52 1-2 Tomi Lahtinen (Jovan Stankovic)
17:08 1-3 Aleksi Pirttijoki (Tero Intala)
28:28 2-3 Markus Rautiainen (David Parente)
35:23 3-3 Sergei Korsunov (Mikko Kytölä)
37:42 3-4 Juhana Jyrkiäinen (Dusan Milojevic)
39:10 3-5 Jussi Nyström (Juhana Jyrkiäinen)
39:23 3-6 Kasper Kangas

Kokoonpano:
Juho Laine mv
Kasper Kangas mv 1+0
Valtteri Wähä-Verkkomäki
Jussi Nyström 1+0
Tomi Lahtinen 1+0
Juhana Jyrkiäinen 1+1
Jovan Stankovic 0+1, k
Dusan Milojevic 0+1
Aleksi Pirttijoki 1+1
Tero Intala 1+1