Pudotuspelit alkavat huomenna (01.04.2016)

Futsal-Liigan pudotuspelien alkaminen on yksi varmoista kevään merkeistä. Leijona Futsal matkustaa huomenna Tampereelle, jossa liigan ikimenestyjä ja suuri ennakkosuosikki Ilves isännöi akaalaisia.

Ensi kaudella liigassa siirrytään jo puolivälierävaiheessa paras viidestä -systeemiin. Vielä tämä kausi mennään vanhoilla säännöillä, mikä tarkoittaa, että välieriin pääsee kahdella voitolla. Toisen joukkkueen kausi saattaa siis päättyä nopeasti, kun sekä lauantaina että sunnuntaina pelataan. Näitä pelejä on odotettu kauan ja ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua kun saatiin Pirkanmaalle paikallispelit, joten nyt kaikki kipinkapin katsomoihin!

Vastustaja Ilves ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Joukkueen runko on säilynyt vuodesta toiseen lähes samana. Ja vuodesta toiseen Tampereella on myös juhlittu Futsal-Liigan mestaruutta. Viime kausi teki tosin poikkeuksen, kun Ilves putosi finaaleista Sievi Futsalin napatessa kirkkaimmat mitalit. Tätä vahinkoa on Tampereella lähdetty korjaamaan tällä kaudella. Timur Inapshban paluu toi joukkueen hyökkäyspeliin uuden ulottuvuuden, ja Ilves olikin hyvin lähellä voittaa runkosarjan. Sievi meni vasta kalkkiviivoilla ohitse.

Runkosarjassa Ilves oli rautaa myös paikallispeleissä. Syksyllä joukkue haki pisteet Akaasta maalein 8-1, ja Tampereella voimasuhteet olivat lähes samat pisteiden jäädessä Pirkkahalliin maalein 7-2. Tällä kertaa pelataan Spiral-hallissa Kaukajärvellä, mutta kotietua se ei himmennä yhtään - onhan Ilves pelannut kyseisessä hallissa kotipelinsä aiemmin vuosien ajan. Joukkueiden keskinäisistä peleistä tai historiasta ei kannata etsiä syitä sille, että Leijona Futsal pystyisi otteluparin voittamaan. Syitä täytyy hakea nykyhetkestä, ja onneksi pudotuspeleissä mikään muu ei ratkaisekaan.

LeiFin kausi on ollut viime vuoden tapaan vuoristorataa. Tällä kaudella oikeastaan meno on ollut oikeastaan vieläkin jyrkempää suuntaan ja toiseen. Pelaajamateriaali on elänyt, ja pitkät loukkaantumiset ovat rasittaneet joukkuetta läpi kauden. Vasta maaliskuussa kokoonpano saatiin vakiintumaan. Tämä ei ole kuitenkaan pelkästään huono asia, vaan saattaa tuoda sopivasti raikkautta Leijonan otteisiin. Kaksi viimeistä peliä päättyikin voittoihin, kun PP-70 ja SoVo kaatui runkosarjan viimeisellä viikolla kotihallissa. Voittojen kanssa on aina mukavampi lähteä pudotuspeleihin, joissa tosin vanhoilla peleillä ei merkitystä ole. On vain nykyhetki, ja mahdollisuus tehdä uusia urotekoja. Siinä missä Ilveksellä on avauskierroksella vain hävittävää, on Leijona Futsalilla vain voitettavaa. Tämä asetelma on nyt käännettävä isoksi voimavaraksi.

Huomenna aloitetaan Tampereella, ja sunnuntaina jatketaan Monarilla. Molempiin peleihin on ennakkotietojen mukaan tulossa paljon yleisöä, joten paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Tämä koskee tietysti erityisesti sunnuntain kotipeliä pienempien katsomotilojen takia. Lue alla olevasta linkistä lisätietoa lipunmyynnistä ja katsomojärjestelyistä sunnuntaille!

Ottelut:

La 02.04. klo 15:00 Ilves FS-Leijona Futsal, Spiral-Halli, Tampere
Su 03.04. klo 16:00 Leijona Futsal-Ilves FS, Monari, Akaa
(kolmas ottelu Ilves FS-Leijona Futsal tarvittaessa ensi viikon keskiviikkona)Kaikki puolivälieräparit:

Sievi Futsal-Ruutupaidat
Ilves FS-Leijona Futsal
SoVo-Tervarit
GFT-KaDy