Harjoituskausi avattiin korkeatasoisella ottelulla

Niin Leijona Futsal kuin GFT:kin avasivat pre-season -pelinsä Toijalan Monarilla lauantaina. Viihdyttävän ja vauhdikkaan pelin jälkeen loppulukemiksi kirjattiin 3-4 (1-1) -vierasvoitto.

Molemmat joukkueet saivat otteluun lähes parhaan kokoonpanon. Leijonilta debyyttiottelun pelasi Juhana Jyrkiäinen sekä Kasper Kangas. Timi Litmanen ei vielä pienien vaivojen takia vielä kentälle päässyt. GFT:llä mukana oli myös viime kauden Suomen mestari Miika Hosio.

Ottelua ei hyvällä tahdollakaan kutsua perinteiseksi harjoitusotteluksi. Alusta asti tempo ottelussa oli täysin liigatasoa. Molemmat joukkueet saivat luotua maalipaikkoja. Kotijoukkueen maalilla Juho Laine ja vastaavasti virkaveli Antti Koivumäki toisessa päässä sai jatkuvasti venyä parhaimpaansa. Leijonat ottelussa ehkä hienokseltaan oli niskanpäällä, mutta mistään dominanssista ei voida puhua. Kauden avausmaali nähtiin reilun 12 minuutin pelin jälkeen kun Mika Jussila pääsi viimeistelemään Juhana Jyrkiäisen saadessa syöttöpisteen. Johto kuitenkin kesti vain nelisen minuuttia kun Tom Korolainen siirsi vedollaan lukemat tasoihin. Tilastoihin ensi jaksolla saatiin myös kaksi keltaista kun Leijonien Stankovic ja vieraiden Hossein sellaiset itselleen ansaitsivat.


Kova vääntö kääntyi vierasvoitoksi lauantaina

Toisella jaksolle tempo ottelussa pysyi korkealla ja peli lämpeni muutoinkin. Kuka olisi uskonut, että kauden ensimmäisessä treenipelissä voittoa väännetään lähes verenmaku suussa. Parin peliminuutin jälkeen ensin Korolainen tuplasi maalisaldonsa, mutta johto kesti vain 25 sekuntia kun debytantti Jyrkiäinen pukkasi pallon pitseihin tasoittaen lukemat. Toisen jakson lähestyessä puoltaväliä päätti kahden maalin mies Korolainen ettei kahta ilman kolmatta ja siirsi pallon ohi maalilla pelanneen Kasper Kankaan. Kuitenkin sama meno jatkui ja kuittaus seurasi vain minuutti tästä kun Yasar Elbeller pääsi takatolpalta tasoittamaan ottelun.

Kotiyleisö luuli jo ottelun kulminaatiopisteen syntyneen kun Dusan Milojevic rikkoi GFT-peluria maalipaikassa, mistä ottelun tuomaristo päätyi antamaan suoran punaisen kortin pienen neuvonpidon jälkeen. Kotijoukkue taisteli kuitenkin leijonan lailla eikä takaisku maalia alivoimalla koettu. Sellainen kuitenkin vielä otteluun saatiin. Hieman epävarmasti tuominnut parivaljakko antoi Leijonille ”hyödyn”, mutta hyöty menetettiin vain puolisekuntia sen huutamisen jälkeen, sillä pallo pelattiin keskiviivalla kärkkyneelle Panu Autiolle, joka sai viimeisteltyä ottelun voittomaalin. Syöttöpistettä ei pöytäkirjaan kirjattu.

Ottelu päättyi siis GFT:n 3-4 -voittoon, vaikka vielä lentävällä maalivahdilla muutaman paikan Leijona sai luotua. Kumpaakaan joukkuetta ei kesäterästä voi syyttää. Lehtereillä yleisö sai seurata erittäin viihdyttävää futsalottelua .GFT:n valmentajaksi tälle kaudelle palanneelle Ville Sihvoselle ottelu myös maistui. ”Tälläiset ottelut palvelevat liigaan valmistautumista erinomaisesti”, kiitteli Vinnie ottelun jälkeen. Leijonat jatkavat pre-season -otteluita tulevana lauantaina kun kotoiselle Monarille saapuu PP-70, joka voitti ensimmäisen harjoitusottelunsa Ilvestä vastaan. Tuo ottelu alkaa lauantaina 8.9. kello 15.

Leijonat tänään: Juho Laine (kelt), Kasper Kangas, Dusan Milojevic (pun), Jussi Nyström, Yasar Elbeller (1+0), Jovan Stankovic (kelt), Juhana Jyrkiäinen (1+1), Tatu Ahonen (0+1), Mika Jussila (1+1), Miikka Hurme, (Timi Litmanen ja Petri Jouppi)