Stankovic: "halusimme olla keväällä parhaimmillamme, ja onnistuimme siinä"

Kausi päättyi hopeamitaleihin, mutta tarina jatkuu. Huomenna Leijona Futsal julkistaa ensimmäiset uudet pelaajat ensi kauden joukkueessa. Haastattelimme sitä ennen päävalmentaja Jovan Stankovicia päättyneen kauden osalta.

Leijona Futsalin kausi päättyi siis hopeisiin tunnelmiin. Vaikka pettymys finaalitappion jälkeen on kova, isossa kuvassa kautta voi pitää hienona menestystarinana. Erityisesti Stankovic muistelee iloisena joukkueen kehityskaarta.

- Meillä oli tavoitteena alusta asti, että pelaamme parhaat pelimme keväällä. Onnistuimme tässä hyvin. Syksyllä oli vielä aika paljonkin hakemusta ja heittelyä peliesityksissä. Erityisesti muita kärkijoukkueita vastaan olimme syyskauden aika pinteessä.

Kevätkausi muutti kaiken. Final Four -turnaus helmikuun alussa antoi jo osviittaa tulevasta, kun joukkue kaatoi SoVon ja venytti pelin Sieviä vastaan aina voittomaalilaukauskisaan asti. Lopulta kevään aikana nähtiin myös hienot voitot juurikin SoVosta sekä Sievistä runkosarjan peleissä. Erityisesti vierasvoitto Sievistä oli historian ensimmäinen, ja antoi lisää itseluottamusta.

- Tottakai voitot vahvistavat itseluottamusta ja uskoa siihen, että teemme oikeita asioita. Palaset alkoivat kevätkaudella loksahtelemaan kohdalleen. Meillä oli todella paljon erilaisia rooleja eri pelaajilla, ja otti aikansa, että jokainen löysi oman paikkansa tässä ryhmässä. SoVo ja Sievi kaatuivat pudotuspeleissä todella kurinalaisella joukkuepelillä ja taktisesti olimme selvästi edellä heitä. Lopulta KaDyllä oli absoluuttisesti ajateltuna ehkä paremmat yksilöt, taktisesti olimme tasavahvoja, mutta meillä oli monipuolisempia pelaajia erilaisiin rooleihin kentällä. Siksi, kunhan vaan pääsimme finaalisarjassa omalle tasollemme, pelit olivat niin tasaisia. KaDyllä käytännössä kaikki pelaajat ovat mukana myös maajoukkueessa, Stankovic muistuttaa.

Stankovic aloittaa syksyllä jo neljännen kautensa Leijona Futsalissa, ja toisen valmennusvastuussa.

- Olen pirun ylpeä joukkueesta sekä siitä sitoutuneisuudesta ja oppimushalusta, jota kaikki osoittivat. Seura ja joukkue on täynnä hyviä ihmisiä, ja tässä on ollut hieno tehdä töitä. Kolmen vuoden jatkosopimus tuo itselleni myös työrauhaa ja minulla on vielä paljon annettavaa täällä. Olen ihan varma, että ensi kauden tarinasta tulee vähintään yhtä hieno. Nyt levätään hetki futsalista, ja annetaan aikaa perheelle ja ystäville. Viime viikot ovat olleet aika futsalintäyteisiä. Melkein jo pääsi unohtumaan, että onhan sitä elämässä muutakin tärkeää, Stankovic hymyilee.

Vaikka Jovan päästetään ansaitulle kesälomalle, Leijona Futsalin toimistolla paiskitaan hiki hatussa hommia tulevan kauden eteen. Ensimmäiset uudet pelaajat esitellään huomenna.