Kausi pakettiin vähitellen - Matti Anttosen läksiäishaastattelu

Upean kauden jälkeen katseita aletaan suuntamaan vähitellen tulevaan. Yksi muutoksista tulee olemaan päävalmentajan pesti. Matti Anttonen luotsasi joukkueen pronssille, joten nappasimme vielä kerran mitalivalmentajan haastatteluun.

Leijona Futsalin johtaja Tero Kivistö ei peitellyt tyytyväisyyttään Anttosen työhön.

- Matti jatkoi upeasti sitä kovaa ja ammattimaista työtä, jota seurassa on nyt muutaman vuoden ajan tehty. Hän toi omat mausteensa soppaan nostaen joukkueen ja yksittäisten pelaajien tasoa monella eri osa-alueilla, ja pääsimme lopulta todella lähelle finaalipaikkaa. Pronssi oli todella hieno saavutus, ja kiitänkin Matin tekemää työtä Leijona Futsalille. Hän rakensi perustat seuraajalleen enemmän kuin hyvään kuntoon. Tästä on erittäin hyvä jatkaa työtä ja mestaruusunelman tavoittelua. Tiet erkanevat nyt, mutta ken tietää, ehkä Matti vielä joskus on mukana toiminnassamme jossakin roolissa. Kaikkea hyvää hänelle jatkoon!", Kivistö tunnelmoi pronssijuhlien jälkimainingeissa.


Onnittelut pronssista! Peli taisi sujua kuten oli käsikirjoitettu?
- Kiitos! Ottelu oli täysin hallussamme alusta saakka ja jätkistä kaikista näki että tulemme ottamaan pronssimitalit. Toiselle puoliajalle saimme tarvittavan rauhallisuuden maalipaikkoihin niin tulosta syntyi huikealla tahdilla.

Miten summaisit yhteen kautesi Leijona Futsalissa?
- Kausi on monella tapaa täysosuma. Kauden alussa kerroin joukkueelle että ykköstavoitteeni kaudelle tulee olemaan joukkueen puolustuspelin kuntoon laittaminen ja sitä kautta saimme monta muutakin menestyvän pelin peruspilaria kuntoon. Kun joukkue vielä lisäksi asetti omat joukkueen ja henkilökohtaiset tavoitteet kaudelle, saimme kaikkiin tapahtumiimme tekemisen meiningin ja yhteen hiileen puhaltamisen kohdilleen. Joukkueen pelitapa kasattiin pelaajiemme vahvuuksien ympärille ja olimme läpi kauden parasta yhteistä tulosta tavoitteleva tiimi, emmekä ryhmä yksilöpelaajia. Kaikilla oli oma roolinsa joukkueessa taustoja myöten ja oli upeaa seurata tiimin tekemistä ja kehittymistä harjoituksista toiseen.

Millä mielin luovutat valmentajanvaltikan eteenpäin seuraajallesi?
- Tällä joukkueella oli mahdollisuus mennä liigassa päätyyn saakka jo tällä kaudella, mutta KaDy pelasi todella vahvan välieräsarjan ja käänsi ratkaisevan välieräottelun itselleen. Teimme kuitenkin kauden aikana seuran historiaa monella tapaa: LiittoCupin voitto, runkosarjan kakkossija ennätyspisteillä ja ennätysmaalierolla, Final Fourin hopea, Nyströmin maalipörssin voitto sekä tietenkin pronssimitali olivat kaikki seuran ennätyksiä, jotka antavat rutkasti itseluottamusta joukkueelle tuleviin kausiin ja samalla itselleni runsaasti tyydytystä kun sain mahdollisuuden tehdä kulttuurinmuutosta ja historiaa seurassa. Oma ensi kauteni tulee olemaan sapattivuosi aktiivifutsalista. Seurajohto on tiennyt jo pitkään etten tule jatkamaan joukkueen valmennuksessa, ja on onnistunut myös löytämään erinomaisen jatkajan päävalmentajaksi, joten uskon valtikanvaihdon sujuvan hyvin. Finaaleista ulos jääminen toi nälkää koko joukkueelle ensi kautta varten ja tulen mielenkiinnolla seuraamaan Leijona Futsalin otteluita ensi kaudella. Tahdon sydämellisesti kiittää kaikkia joukkueen toiminnassa mukana olleita menneestä kaudesta!