Jälleen jyväskyläläinen vastus

Futsal-Liigan toinen ottelukierros pelataan Akaa Futsalin osalta lauantaina, kun joukkue matkustaa Keski-Suomeen. Jyväskylässä isännöi takaisin liigaan täksi kaudeksi noussut Riemu, joka kaatoi viime viikonloppuna Sievin. Luvassa on vauhdikas taisto sarjapisteistä.

Riemu on ehtinyt pelata jo kaksi liigaottelua. Ensin se hävisi Jyväskylän derbyssä KaDylle, mutta viime viikonloppuna joukkue osoitti vaarallisuuttaan kaatamalla kotikentällä Sievin lukemin 3-1. Erityisesti kotonaan Riemu onkin kova omalla vauhdikkaalla ja viihdyttävällä pelityylillään höystettynä, sekä fanaattisen kannattajoukkonsa tukemana.

Kova on vierasjoukkuekin. Akaa Futsal on esiintynyt erittäin vahvasti koko syksyn ajan - se voitti kaikki kauden alla pelatut harjoituspelit. Ja lisäksi liiga-avauksessa viime sunnuntaina kaatui kahden viime kauden mestari KaDy. Akaa Futsal on uudistunut hiukan, mutta uudet pelaajat tuntuvat päässeen hyvin joukkueeseen sisään, ja joukkueen peli tuntuu sujuvan hyvin heti alkusyksystä.

Nappasimme perinteiseen pikahaastatteluun Tatu Ahosen, joka aloittelee nyt kolmatta kauttaan leijonapaidassa.

Minkälaiset fiilikset päällimmäisenä mielessä KaDy-ottelusta?
- Positiiviset fiilikset jäi pelistä. Luotiin tukku laadukkaita maalipaikkoja ja paria nukahdusta lukuunottamatta puolustuspeli oli ehjää. Mielestäni olimme parempia ja ansaitsimme kolme pistettä.

Miten pre-season ja alkukausi on toistaiseksi mielestäsi sujunut joukkueelta?
- Alkukausi on sujunut hyvin ja uudet kaverit ovat tuoneet positiivista kilpailua joukkueeseen. Meillä on laaja ja laadukas rinki kasassa. Se on mahdollistanut sen, että treenien tempo ja taso on ollut korkealla tasolla.

Missä näet eniten parantamisen varaa tulevissa peleissä?
- Kausi on vasta alussa, joten varmasti tekemistä riittää joka osa-alueella. Ensimmäisen pelin perusteella etenkin erikoistilanteisiin tarvitsemme enemmän terävyyttä molempiin päihin kenttää.

Minäkälaista ottelua odotat tulevan lauantain Riemu-pelistä?
- Odotan vauhdikasta ja isomaalista peliä. Omat hölmöilyt pois, niin tuloskin tulee olemaan positiivinen.