Liiga jatkuu lauantaina Pirkanmaan paikallispelillä, vastassa PP-70

Futsalvuosi 2017 potkaistaan käyntiin lauantaina Monarilla kun vieraaksi klo 14 alkavaan liigaotteluun saapuu Länsi-Tampereen ylpeys PP-70. Pikahaastattelussa joulutauon jälkeisistä hikitreeneistä bongattu kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö.

Kapteeni Jyrämö johdattaa joukkonsa kevätkierrokselle hyvistä asemista: sarjataulukossa sijoitus on upeasti toinen. Pudotuspelijoukkue on myös vastustaja, sillä PP-70 löytyy taulukon sijalta kahdeksan. Syyskierroksella Leijona Futsal haki pisteet Tampereelta peräti maalein 2-7 (0-3), mutta nyt odotettavissa on takuulla tasaisempi peli.

Kotijoukkue lähtee taistoon hiukan vajaamiehisenä, kun poissa ovat muiden muassa pelikieltoinen Jirka Järvi sekä pitkästä loukkaantumisestaan vielä toipumassa oleva Jovan Stankovic. Maalivahti Mikko Ananin on sivussa koko loppukauden. Toiseen suuntaan joulutauolla liikkuivat maalivahti Jukka Saari sekä Tomi Kohonen, jotka palasivat lainapesteiltään Leijona Futsalin paintaan.

Minkä arvosanan kapteeni antaa joukkueelleen syyskaudesta?
- Yhdeksän. Syksy meni tuloksellisesti hyvin ja joissakin peleissä onnistuttiin saamaan pisteitä hieman heikommallakin pelillä. Kehitettävää riittää vielä, että saadaan peli pysymään hyvällä tasolla ottelusta toiseen ja myös ottelujen aikana täydet minuutit. Mutta joka tapauksessa onnistunut syyskausi.

Miten joulutauko on Leijonissa vietetty?
- Joulutaukoa on vietetty pääosin levon ja pikku kolhujen parantelun merkeissä. Loppuvuodesta jouduttiin menemään melko kapealla kokoonpanolla, joten tauko tuli siinä mielessä sopivaan väliin. Nyt on jo toki palattu harjoituksiin täydellä teholla.

Minkälaisin tavoittein joukkue lähtee kevätkauteen?
- Onnistuneen syyskauden jälkeen ei voi olla muuta tavoitetta kuin lähteä varmistamaan kotietua pudotuspeleihin. Ja samalla parantamaan peliä niitä kohti mentäessä.

PP-70 vierailee Akaassa lauantaina - minkälaista peliä odotat?
- PP:tä vastaan on perinteisesti pelattu tiukkoja pelejä Monarilla enkä usko, että lauantaina tulee muutosta tähän. PP ei varmasti anna mitään ilmaiseksi. Huolellinen puolustus, nopea reagointi pallonmenetyksen jälkeen, terävä viimeistely ja kotiyleisön tuki ovat ne tekijät, joilla uskon pisteiden pysyvän kuitenkin Akaassa.