Jovan Stankovic johtaa ensi kauden valmennusryhmää

Leijona Futsalin uusi päävalmentaja on serbialaisbulgarialainen Jovan Stankovic. Hän ottaa joukkueen komentoonsa elokuussa, ja siihen asti kesätreenit vedetään muun valmennusryhmän johdolla sekä omatoimisesti.

Avaisitko valinnan taustoja, Leijona Futsalin johtaja Tero Kivistö?

- Väitän, että Jovan on liigan taktisesti valveutunein, ja eniten futsalia nähnyt kaveri. Hän on toipumassa ensi kaudeksi taas takaisin huippukuntoon myös pelaajana, mutta halusimme saada hänen koko futsaltietämyksensä täyteen käyttöön seurassa. Moni ei tiedäkään, että hän on jo pitkin pelaajauraansa kerännyt esimerkiksi treenipankkia eri valmentajien alaisuudesta pelatessaan eri maissa ja eri seuroissa. Jovan on tavallaan valmistautunut tähän hetkeen jo pitkään, ja nyt on tullut aika. Kokoamme hänen ympärilleen vahvan valmennustiimin, jotta mies saa keskittyä myös omaan pelaamiseensa. Mutta päävastuu on nyt hänellä, ja uskonkin että hän pystyy viemään yksittäisiä pelaajia, sekä joukkueen taas uudelle tasolle pienissä taktisissa yksityiskohdissa. Kuten tällä kaudella on moneen kertaan nähty, pienet marginaalit ratkaisevat. Nyt lähdemme yksi kerrallaan vahvistamaan niitä osa-alueita, joissa näemme vielä parannettavaa. Ja niitähän riittää. Meille on tärkeää se, että ei jäädä paikoilleen, vaan kehitytään joukkueena ja seurana kohti jotain isoa", Kivistö maalailee.


Jovan, millä mielillä tartut uuteen haasteeseen?
- Hyvillä mielin! Joukkueen päättynyt kausi oli loistava, mutta uskon, että pystymme edelleen kehittämään toimintaamme. Haluan tuoda pelaajille lisää futsalmaista ajattelua. Ei riitä, että tehdään joku juoksu tai blokki, vaan pitää ymmärtää miksi se tehdään. Ajoitukset kuntoon. Meillä on erittäin hyviä pelaajia, ja kun saamme heille vielä lisää itseluottamusta ja taktista osaamista sekä yksilönä että varsinkin joukkueena, vain taivas on rajana tällä ryhmällä. Haluan myös, että Leijona Futsalista nousee koko ajan enemmän ja enemmän pelaajia maajoukkueeseen.

Ilmeisesti olet viihtynyt Suomessa ja Leijona Futsalissa, kun jatkat täällä jo kolmatta kautta?
- Olen ollut mukana monessa organisaatiossa, mutta Leijona Futsalissa kaikki on erityistä. Tämä on minulle jo nyt kuin toinen perhe. Joukkue, taustahenkilöt, kannattajat. Se on kuin kotiinsa menisi, kun Monarin oven avaan. Olen nauttinut todella paljon ajasta täällä, ja uskon, että yhdessä voimme ottaa vielä lisää askeleita kohti huippua. Toivottavasti saamme akaalaisten tuen myös jatkossa vähintään yhtä vahvana, kuin tähän asti. Täällä on upea futsalkulttuuri, joka kehittyy koko ajan parempaan suuntaan.