Edessä tuplaviikonloppu vieraskentällä

Runkosarja lähestyy loppusuoraansa. Akaa Futsalilla on vielä edessään kuusi ottelua, joista kaksi pelataan tulevana viikonloppuna. Lauantaina tie vie Espooseen, sunnuntaina Tampereelle.

Maajoukkuetauko on ohi, ja maajoukkueen aiheuttama futsalbuumi valtaa jälleen parketit seurajoukkueiden merkeissä.

Lauantaina Akaata vastaan asettuu liigan kestomenestyjä GFT, joka keikkuu vuodesta toiseen kärkitaistossa. Niin tänäkin vuonna. "Kultaiset" ovat sarjataulukossa sijalla viisi, mutta kakkosena olevaa FC Kemiä perässä joukkue on vain neljä sarjapistettä. Lisäksi espoolaiset ovat vieläpä pelanneet ottelun vähemmän. Kotijoukkue hakeekin kiivaasti lisäpisteitä taulukkoon taistelussa pudotuspelien kotiedusta.

Sunnuntaina matka jatkuu Tampereelle, jossa tuttu kilpakumppani Ilves isännöi kissapetojen välienselvittelyä. Leijonapaidat olivat vahvempia syyskauden ottelussa, mutta peli oli tasainen aina päätösminuuteille asti. Ilves on muutenkin petrannut kovasti kauden aikana, ja se hamuaa pois karsijan paikaltaan. Joukkue pelaa jo nyt omia pudotuspelejään, joten vastassa on varmasti äärimmäisen hankala porukka myös sunnuntaina.

Akaa Futsal lähtee viikonloppuun sarjan piikkipaikalta. Viime aikojen tappiot ovat kuitenkin aiheuttaneet sen, että lisätappioihin ei oikein olisi enää varaa jos ykköspaikka halutaan säilyttää kauden loppuun asti. Toki runkosarjan sijoituksilla ei ole enää tiukan paikan tullen väliä - keväällä tärkeintä on, että peli luistaa. Tätä oman pelin parantamista Akaa lähteekin viikonlopulta taas hakemaan.

Päävalmentaja Jovan Stankovic tietää, että pisteet ovat tiukassa molemmissa peleissä.

- Vastassa on kovat kotijoukkueet, joilla on kova motivaatio kaataa sarjajohtaja ja napata tärkeitä pisteitä. Jos haluamme voittaa, meidän täytyy onnistua valmistautumisessa sekä itse otteluissa. Pelit ovat meille hyvä mittari kevätkunnon suhteen.

Molempia otteluita voi seurata myös osoitteessa www.futsal-liiga.tv.

Akaa Futsalin seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 21.02., jolloin Monarille saapuu vastustajaksi PP-70 Tampereelta. Sitä ennen joukkue pelaa myös Final Fourissa, joka järjestetään 15.-16.2. Espoossa.


Aleksi Pirttijoki teki aiemmin tällä viikolla kahden vuoden jatkosopimuksen Akaa Futsalin kanssa