Välierät käynnistyvät Sievistä

Maajoukkuetauko on vietetty, ja on aika palata Futsal-Liigan pariin. Jyvät on erotettu akanoista, kun neljä parasta starttaavat mielenkiintoiset välieräsarjat. Sievi ja Leijona Futsal aloittavat tuplapelillä Sievissä. Haastattelussa Jovan Stankovic.

Otteluparin ennakkosuosikki on helppo löytää. Kotiedulla aloittava sarjakakkonen Sievi on voittanut kolmena viime kautena Suomenmestaruuden. Se on kivikova vastustaja, jonka vahvuus on pitkään yhdessä pelanneessa rungossa ja siinä, että joukkue on tottunut voittamaan. Se on aina keväisin parhaimmillaan, ja vaikka tänä vuonna runkosarjan voitto lipsahtikin Jyväskylään, voi Sieviä pitää tasavertaisena mestarisuosikkina KaDyn kanssa.

Sievi kaatoi puolivälierissä FC Kemin otteluvoitoin 3-0. Rami Tirkkonen (5+2), Radik Akhmetkhanov (4+3) ja Nikola Erceg (1+3) häärivät tuttuun tapaan tehokkaina hyökkäyspäissä, ja puolustussuuntaan Sievi on vahva koko joukkueen voimin.

Leijona Futsal lähtee siis ottelupariin haastajan asemasta, mutta tämä asema sopii akaalaisille. Uskoa tekemiseen toi helmikuussa napattu vierasvoitto Sievistä. Joukkue on suorittanut nousujohteisesti koko kauden, ja puolivälieräsarja SoVoa vastaan antoi osviittaa siitä, että Leijona on päässyt parhaaseen iskuun juuri oikeaan aikaan. Joukkueen sisältä löytyy maalintekijöitä kenties leveimmältä rintamalta kaikista välieräjoukkueista. Nyt täytyy vain löytää sopiva balanssi hyökkäämisen ja puolustamisen välillä, ja kaikki on mahdollista.

Kysyimme nopeat kysymykset päävalmentaja Jovan Stankovicilta.