Kim Lingman kentälle ja toimistoon - "seurojen täytyy nyt katsoa eteenpäin ja olla rohkeita!"

Koronavirus keskeytti futsalkauden, mutta seuraavan suunnittelu on jo hyvällä mallilla. Uutena pelaajana Kim Ligman liittyy Akaa Futsaliin kahden vuoden sopimuksen myötä. Miehellä on rooli parketin lisäksi myös seuran toimistolla.

Akaa Futsalin hallituksen puheenjohtaja Tero Kivistö on mielissään saadessaan Lingmanin takaisin kotiin.

- Paikallisuus kuuluu vahvasti seuran arvoihin, ja mikäs sen parempaa kun saada oman kylän mies takaisin "maailmalta". Kim on kovalla työllä ottanut uusia steppejä urallaan, ja saamme hänestä oivan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseen, Kivistö tarinoi.

Lingmanin rooli ei kuitenkaan rajoitu vain pelaamiseen.

- Organisaatio on viime vuosina kasvanut niin suureksi, että sitä ei enää pelkästään ilta- ja viikonlopputöinä pyöritetä, vaikka meillä iso taustaperhe onkin. Nyströmin Jussi on jäänyt toimiston hommista vähitellen pienempään rooliin, kun siviilityöt ovat vieneet mukanaan, joten meillä on nyt isot odotukset Kimin osalle siis myös toimiston puolella. Erityisesti hän tulee keskittymään yhteistyökumppanuuksien, myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen. Meillä on paljon ideoita takataskussa vuosien varrelta kumppaneidemme kanssa, ja nyt löytyy taas ihan uudella tavalla resurssia lähteä toteuttamaan niitä. Seuralle tämä on jälleen merkittävä askel kohti entistä uljaampaa organisaatiota ja tietysti myös huikeaa uutta kotihalliamme Akaan Areenaa. Koronan vuoksi toimintaympäristö on haastava on tietysti haasva. Näemme kuitenkin asian toisinpäin: nyt jos koskaan seurojen katsoa eteenpäin, sekä löytää uudenlaista rohkeutta ja innovatiivisuutta! Lamaantumiseen ei ole varaa, Kivistö kertoi päättäväisesti.

Kaksi viime kautta Mad Maxia naapurikaupunki Valkeakoskella edustanut Lingman palaa siis pienen tauon jälkeen Akaaseen.

- Erittäin odottavaisilla fiilisillä tässä ollaan tulevan suhteen, varsinkin kun kulunut kausi jäi kesken. Pari vuotta sujui Maxeissa, jossa oli erittäin hyvä olla ja sain paljon vastuuta kentän puolella. Nyt aika oli kypsä jälleen palata kotikaupunkiin ja näin ollen fiilis on kaikinpuolin hyvä! Uskon tuovani joukkueeseen tietynlaista sitoutumista ja sitä kautta tasapainoa. Vahvuuteni ovat ehdottomasti puolustuspäässä, kuten laukausten blokkaamisessa ja pallojen riistämisessä, Lingman kommentoi.

Myyntipäällikön rooli toimiston puolella tuo oman mausteensa arkeen.

- Vallitseva tilanne ei ole kenellekään helppo, mutta itse näen asian vähän niin kuin uuden alkuna. Eli pääsen mittaamaan oman tasoni mahdollisimman vaikeassa paikassa, joten tämä ei ole este vaan haaste. Eli mieli on varsin kirkas! Akaa Futsal on viime vuosina tunnettu urheilullisella puolella Suomen yhtenä johtavana seurana, mitä tulee menestymiseen sekä yleiseen toimintaan. Tavoitteena onkin rakentaa siihen päälle myös toimiston puolella menestyksekäs seura, mikä tarkoittaa esimerkiksi kehittymistä sosiaalisessa mediassa sekä muissa markkinointi- ja myyntiympäristöissä. Ennen kaikkea seuran arvot ja yhteisöllisyys nousevat esiin, varsinkin nykytilanteessa, Lingman päätti.


Kim Lingman nähdään tulevalla kaudella kahdessa eri roolissa