Kohti tuplaviikonloppua - piinapenkissä Mikko Ananin

Runkosarjasta on nyt pelattu puolet, mutta puolenvälin krouvi jää pian historiaan. Tulevana viikonloppuna pelataan jälleen ja molempina päivinä, kun FC Kemi ja Tervarit vierailevat Monarilla. Nappasimme pikahaastatteluun oivan alkukauden torjuneen LeiF-veskari Mikko Ananinin.

Mad Maxista viime kauden päätteeksi Akaaseen siirtynyt Ananin on pelannut alkukauden suunnilleen puoliksi Juho Laineen kanssa Leijonien maalinsuulla. Tandemi on kirittänyt toisensa todella hyviin suorituksiin, ja valmennuksella on jatkuvasti käsissään positiivinen ongelma miettiessään, kumman heittää peleissä tolppien väliin. Seuraavan kerran tätä pohditaan siis lauantaina, kun FC Kemi vierailee Monarilla.

Morjesta Mikko, palataanpa vielä kerran hetkeksi edellisiin liigapeleihin. Mitä jäi kolmen pisteen lisäksi mieleen toissa viikonlopun Ilves- ja KaDy -peleistä?
- Lauantain Ilves-peli oli erittäin aneeminen ja vaikea peli. Oikein kukaan ei ollut ihan mukana  koko peliä ja nukahduksistahan Ilves ne maalit rokotti. Mutta eniten mieleen kumminkin jäi se, kuinka upeasti kasattiin ittemme ja käytiin kaatamassa KaDy hienon pelin jälkeen.

Miltä Leijona Futsalin organisaatio ja joukkue on uuden pelaajan silmin vaikuttanut?
- Organisaatio ja joukkue on vaikuttanut alusta asti todella ammattimaiselta. Kaikki saa keskittyä siihen, mitä varten on joukkueessa, eikä pelaajien esimerkiksi tarvitse huolehtia pullojen täytöistä. Joukkueessa on oikeen makoisa ilmapiiri ja on upeaa kuulua tähän porukkaan.

Miten kausi on henkilökohtaisesti ja joukkueelta sujunut tähän mennessä?
- Henkilökohtaisesti kausi on lähtenyt ihan hyvin käyntiin ja on pystynyt pitään melko tasasena joka esiintymisen, eikä ole tullut isompia notkahduksia. Joukkueella on lähtenyt myös mallikkaasti kausi käyntiin. Muutama tulos on tietenkin jäänyt kaivertamaan, mutta niitä tulee aina pitkän kauden aikana. Tästä on hyvä jatkaa.

Kevätkausi alkaa Kemin ja Tervareitten kohtaamisella - minkälaisia pelejä odotat?
- Varmasti tiukkoja otteluita. Kemillä on nuori porukka, jolla riittää virtaa kyllä painaa pitkänkin matkustamisen jälkeen. Tervarit taas on kokeneempi porukka ja varmasti käyttää enempi päätä kuin jalkojansa. Tietenkin tulemme nappaamaan kuusi pojoa, mutta helpolla ne eivät tule.