Viikko vielä liiga-avaukseen

Odottavan aika on pitkä. Viikon päästä odotus vihdoin palkitaan, kun Leijona Futsalkin pääsee avaamaan oman liigakautensa. Kulutimme aikaa poikkeamalla Leiffin harjoituskeskuksessa.

Lauantaisen Rauma-tappion myötä puolisalaisen harjoituskeskuksen uumenissa onkin hikoiltu kovempaa kuin koskaan ennen. Taktiikkaa ja fysiikkaa hiotaan liiga-avausta varten, mutta ennen kaikkea pitkää kautta varten. LeiF haluaa olla tasaisempi joukkue kuin viime kaudella. Nappasimme jo perinteiseen pikapiinapenkkiin tällä kertaa jellonakoutsi Pauli Jokisen.
Miten vertaisit joukkuetta ja sen pelillistä tilannetta viime vuoden lokakuun alkuun?
- Selvästi parempi kuin viime kaudella. Pelaajat on pääosin selvästi paremmassa kunnossa kuin viime kaudella ja tekeminen on ollut muutenkin paljon ammattimaisempaa. Nyt on menty enemmän joukkueen tekemisellä eteenpäin kun viime kaudella preseasonin ottelut olivat pääosin enemmän yksilösuorittamista.

Mitä asioita pitää vielä treenata jotta joukkue on valmis kohtaamaan Ilveksen?
- Liikkuminen kentällä niin pallollisena kuin pallottamana sekä pallon nopeampi liikuttelu ovat avainasemassa. Ja tietysti erikoistilanteet, joiden maailmassa ollaan vasta raapaistu pintaa. Paljon on vielä matkaa valmiiseen pakettiin, mutta onneksi on aikaakin jäljellä reilunlaisesti.