Huomenna vastassa Ilves: "Maalinteossa on vielä parantamisen varaa"

Kauden seitsemäs peli tuo Akaaseen viheliäisen vastustajan. Vaikka Tampereen Ilves löytyy tällä hetkellä sarjan häntäpäästä, se on ollut aina vaikea vastus leijonapaidoille. Haastattelussa Ilveksen pitkäaikainen pelaaja ja kapteeni Tomi Lahtinen, joka siirtyi siis täksi kaudeksi Akaa Futsaliin nimenomaan lauantain vastustajan riveistä.

Kahdella viime kaudella Ilves on hakenut täydet kolme pistettä Monitoimihallilta, vaikka ennakkosuosikin viitta on ollut kotijoukkueen. Viitta on vahvasti Akaa Futsalin yllä nytkin, mutta joku putki katkeaa lauantai-iltapäivänä Toijalassa: joko Ilveksen voittoputki Monarilla, tai sitten Akaa Futsalin voittoputki liigan alusta; toistaiseksi kaikki kuusi peliä ovat päättyneet voittojuhliin.

Nappasimme haastatteluun Tomi Lahtisen, jolle lauantain ottelu on erityinen. Toki Akaa Futsalissa on useita muitakin Ilves-taustaisia pelaajia, mutta Lahtinen vaihtoi viime kesänä Ilves-paidan leijonapaitaan pitkäaikaisen Ilves-vaiheen jälkeen.

Moro Tomi! Minkälaisia ajatuksia jäi päällimmäisenä mieleen GFT-ottelusta?
- Morjesta. GFT-ottelu oli mielestäni ihan hyvää peliä molemmilta joukkueilta. Ennen kaikkea kovaa prässäämistä ylhäältä asti nähtiin molemmissa päissä, joten pelissä riitti vauhtia. Mielestäni oltiin kokonaisuutena hiukan parempia ja ansaittiin kyllä täydet kolme pistettä.

Miten alkukausi ja uuteen joukkueeseen sisään tuleminen on itseltäsi sujunut?
- Joukkueeseen on ollut helppo tulla sisään, mutta tietysti pelityylin puolesta vielä riittää totuteltavaa. Esimerkiksi nopea hyökkääminen on sellainen yksittäinen osa-alue, jossa itselläni näen vielä opittavaa paljon.

Minkälaisissa asioissa näet joukkueena eniten kehittämisen varaa?
- Kenttäpelimme tuottaa ihan hyvin maalipaikkoja, mutta kyllä silti nimenomaan pallonhallintahyökkäyksissä on kehittämistä. Lisäksi vaikka olemme tehneet paljon maaleja, niin maalinteko on ollut ajoittain todella hankalaakin. Varmasti pieniä asioita pystytään parantamaan paljon.

Minkälaista peliä odotat lauantailta?
- Ilves yrittää varmasti pitää puolustuksen tiiviinä. Meidän täytyy pelata omalla tasollamme, harjoiteltuja hyökkäysrotaatioita käyttäen, niin kolme pistettä jää kyllä Akaaseen.


Vahvasti vääntävä Lahtinen kohtaa lauantaina vanhan joukkuensa (kuva: Juuso Koro)