Viikonloppu tuo kaksi kärkikamppailua Akaaseen

Akaalaisten futsalkannattajien tilaama kotiavaus tarjoillaan viikonloppuna Monarilla - tuplana. Lauantaina Toijalaan matkustaa sarjanelonen vaasalainen Ruutupaidat, ja sunnuntaina puolestaan hallitseva mestari Sievi FS. Edessä on siis makiaa mahan täydeltä eteläpirkanmaalaisille futsalin ystäville. Leijona Futsal lähtee peleihin voitto mielessä.

Ruutupaidat on vanha tuttu vastus jo ykkösdivariajoilta. Viime kaudella vaasalaiset pelasivat ensimmäisen kautensa liigassa melkoisen kaksijakoisesti. Syksyllä joukkue oli hukassa ja näytti jo varmalta putoajalta, mutta kevätkaudella se oli yksi sarjan parhaista joukkueista. Myös Leijona Futsal joutui kotimatkalle Vaasasta tappion kera. Ruutupaidat jopa horjutti Sieviä pudotuspeleissä, ja tämä syksy on alkanut taas pirteästi. Joukkue on voittanut PJK:n ja Tervarit, ja kärsinyt ainoastaan yhden niukan tappion, KaDylle.

Sunnuntaina vastus kovenee entisestään, kun viime vuosien Suomi-futsalin kruunattu kuningas Sievi FS vierailee Monarilla. Sievi on aloittanut kauden kolmella voitolla ja majailee sarjan kärkipaikalla yhdessä Leijona Futsalin kanssa. Vieraiden tähtisikermä Nikola Ercegin, Rami Tirkkosen ja Joni Pakolan johdolla ei takuulla jätä kylmäksi, vaan sunnuntaina nähdään varmasti kovatasoinen ottelu, jossa vauhtia ja todennäköisesti myös maaleja piisaa.

Leijona Futsal lähtee kotituplaan myötätuulessa. Hyvä pre-season vaihtui liigapeleiksi, mutta tulokset pysyivät: kolmesta ensimmäisestä ottelusta on kairattu kolme vierasvoittoa. Nyt on aika siirtää aktiivinen ja taistelevat peli-ilme myös kotisaliin. Nappasimme haastatteluun viime kaudeksi Leijona Futsaliin siirtyneen Yasar Elbellerin, joka on tasaisilla otteillaan vakiinnuttanut paikkansa pelaavasta kokoonpanosta.

Terve Yasar, mitkä fiilikset jäi viime viikon PP-matsista?

- Olimme alussa vähän unessa. PP-70 aloitti hyvin ja sai luotua maalipaikkoja, mutta Mikko otti meidän kannaltamme tärkeät torjunnat. Ensimmäisen jakson lopussa Dusanin ja Jussin henkilökohtaiset taidonnäytteet maalien muodossa vapauttivat koko joukkueen peliä. Paremman viimeistelyprosentin lisäksi puolustimme joukkueena vastustajaa paremmin.