LeiF mukaan Final Fouriin - pelit myös TV:ssä!

Tämän kauden uutuus on Final Four-turnaus tammikuussa Tampereella. Turnaukseen pääsee mukaan syyskauden neljä parasta joukkuetta - siis myös Leijona Futsal. Otteluita näytetään myös Yle TV2:ssa. Kysyimme kommentit turnauksesta päävalmentaja Matti Anttoselta.

Uuden turnauksen järjestelyistä vastaa Futsal-Liigaseurat ry ja se pelataan siis Tampereella, Tesoman uudessa Palloiluhallissa. Yle televisioi lauantaina koosteen molemmista välieristä, ja sunnuntaina finaalin. Pronssiottelu näytetään Yle Areenassa suorana lähetyksenä.

Turnauksen ohjelma:

Lauantai 14.1.
Klo 13:00 Välierä 1, Ilves FS - SoVo, Tesoman palloiluhalli
Klo 16:00 Välierä 2, Leijona Futsal - Sievi Futsal, Tesoman palloiluhalli
Sunnuntai 15.1.
Klo 13:00 Pronssiottelu, Tesoman palloiluhalli
Klo 16:00 Finaali, Tesoman palloiluhalli

Matti, millä mielin Leijona Futsal lähtee Final Fouriin?
- Futsal Final Four on mielenkiintoinen konsepti, joka tuo syyskierroksen kuumimmille joukkueille erinomaisen tasonmittauksen heti vuodenvaihteen jälkeen. Lähdemme mielenkiinnolla kohtaamaan Sievi FS:n ja taistelemaan sunnuntain finaalipaikasta. Vastassa on Suomen tämänhetken kovin futsaljengi, joten LeiF:n faneja toivotaan runsaasti paikalle, että saamme otteluun kotietua.

Minkä arvosanan annat joukkueellesi alkukaudesta yleensä?
- Alkukausi on sujunut suunnitelmien mukaisesti ja kokonaisarvosanaksi syyskierrokselta annan koko joukkueelle 9+. Suunta on ollut koko ajan parempaan ja hyvillä mielin pääsemme tähtäämään Futsal Cupin otteluihin ja Futsal Final Fouriin. Kovissa otteluissa saadut johtoasemat täytyy keväällä oppia pitämään loppuun saakka ja tiettyjä pelillisiä osa-alueita emme ole vielä riittävästi painottaneet harjoituksissa, joten tehtävää riittää vielä runsaasti. Futsal Cup ja Final Four tarjoavat hyviä paikkoja harjoitella kovien otteluiden voittamista ennen kevään pudotuspelejä.

Viettääkö LeiF joulutaukoa leväten vai treenaten?
- Joukkueen, sisällöltään hieman salassakin pidetyt, pikkujoulut lähestyvät kovaa tahtia. Sen ohella treenit pyörivät vielä jouluun saakka ja välipäivät pidetään huilia ja ladataan akut kuntoon kevättä varten.