Pudotuspelit käyntiin lauantaina

Puolivälierät starttaavat siis käyntiin lauantaina neljällä paikkakunnalla. Akaassa Leijona Futsalin vastustajaksi saapuu SoVo Somerolta. Kyselimme ennakkotunnelmat päävalmentaja Jovan Stankovicilta.

Joukkueet tuntevat toisensa hyvin viime kausilta. Tämän kauden osalta molemmat voittivat runkosarjassa kotipelinsä, ja Final Fourin pronssiottelussa puolestaan Leijona Futsal oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen. Pudotuspelisarjaa ei ole ennen pelattu, ja ainoa kohtaaminen playoffeissa onkin viime kevään pronssiottelu, jossa mitalit jäivät Akaaseen. SoVo on edelliskauden pronssimitalisti, ja varmasti molempien tavoitteena tälle kaudelle olikin lähteä jahtaamaan kirkkaampia mitaleita.

SoVo on tunnettu huikeasta yksilötaidostaan. Maalipörssin ja pistepörssin kuningas Arber Istrefi (tehopisteet 30+16) sekä pistepörssin kolmonen Gesim Voca (20+15) ovat pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä vaikka yksin. Muutenkin Somerolla on panostettu joukkueeseen viime vuosina todella paljon, ja niin myös tällä kaudella. Joukkue on vahvistunut myös kauden aikana, kun esimerkiksi kokenut Timur Inapshba liittyi SoVo-paitaan loppukaudeksi.

Vastustaja on siis äärimmäisen kova, mutta niin se pitää pudotuspeleissä ollakin. Leijona Futsalin kausi on ollut hiukan ailahteleva, mutta kevätkausi oli syksyä pirteämpi. Onko suunta siis oikea, Leijonien päävalmentaja Jovan Stankovic?