Kärkiottelu ja Etelä-Pirkanmaan derby keskiviikkona

Etelä-Pirkanmaan derbyjä on nähty Monitoimihallilla, samoin Futsal-Liigan kärkiotteluita. Nyt nämä molemmat nähdään kuitenkin samanaikaisesti, kun Akaa Futsal isännöi keskiviikkoiltana Mad Maxia.

Akaa Futsal on aloittanut kauden terävästi. Kolme puhdasta kolmen pisteen voittoa pitävät sen sarjan kärjessä. Leijonapaitojen vahvan syysvireen ovat kokeneet jo KaDy, Riemu ja viimeisimpänä viime lauantaina JoSePa.

Naapurikaupunki Valkeakoskella kausi on alkanut lähes yhtä mallikkaasi. Mad Max on antanut vastustajilleen vain yhden sarjapisteen, ja sekin on siis voittanut kaikki kolme peliään. Hullut koirat ovat kaataneet JoSePan, Sievin ja Riemun, joka kaatui sunnuntaina peräti lukemin 11-3.

Oman mausteensa soppaan tuovat myös Mad Maxin Akaa-taustaiset pelaajat. Kim Lingmanilla ja Mika Jussilalla on paljon taustaa Akaa Futsalin paidasta, ja sunnuntaina peräti neljä maalia Riemun verkkoon iskenut Yasar Elbeller on ollut jo pitkään osa leijonapaitojen runkomiehistöä ennen viime kesän siirtoaan.

Akaa Futsalin pelaajista Juhana Jyrkiäinen kertoi kuulumiset ennen huomista ottelua.

Mitä jäi itsellesi päällimmäisenä mieleen JoSePa-ottelusta?
- Olimme sopineet Tatu "Mauno" Ahosen hattutempun jo kopissa ennen peliä - "Lestin Litti" varasti show'n viimeistelemällä nämä kaikki vieläpä vasurilla. Kolmannen maalin tuuletus kertoo kaiken miehen piinkovasta itseluottamuksesta. Kiikkustuolikamaa ehdottomasti! Muiltakin osin voimme olla tyytyväisiä, sillä onnistuimme jälleen vyöryttämään laajalla rintamalla paineen vastustajan maalille koko 40 minuutin ajan. Keskinkertaisellakin viimeistelyllä maalieromme kolmen ensimmäisen pelin jälkeen on 23-5, mikä on väkevä osoitus joukkueemme iskukyvystä.

Miten alkukausi on henkilökohtaisesti ja joukkueena mielestäsi sujunut?
- Alkukauden perusteella uskallan väittää, että olemme jälleen pykälän viime kautta vahvempia. Kaksi voittoa KaDysta lupaa hyvää. Laaja ja laadukas rinki luo sopivasti kilpailua pelipaikoista, mikä on nostanut treenien intesiteettiä entisestään. Omaan pelaamiseeni olen kohtuullisen tyytyväinen. Tehokkuutta hyökkäyspäässä on ehdottomasti petrattava; uskon, että parempaa on vielä luvassa.

Minkälaista peliä odotat keskiviikolta?
- Mad Max on aina viheliäinen paikallisvastus, eikä keskiviikon iltapuhdetta ainakaan helpota Mika Jussilan ja Yasar Elbellerin siirtymiset leijonaperheestä koiralaumaan. Viime syksyn tappio Apialla on vielä tuoreessa muistissa ja meillä on nyt kova itseluottamus ja halu näyttää, että olemme Pirkanmaan ykkösjengi.

Kuulut maajoukkueen vakiomiehistöön - mitä ne pelit sinulle merkitsevät?
- Maajoukkuepelit "Saliharreissa" ovat mahtavia mahdollisuuksia testata omaa osaamista kansainvälisen tason huippuja vastaan. Meillä on alla pitkään jatkunut nousujohteinen prosessi, joka on tänä vuonna tuonut jo voitot Espanjaa ja Ranskaa vastaan. Nyt on aika ottaa kovia päänahkoja toistuvasti ja saavuttaa jotain suurta eli arvokisapaikka!

Missä Akaa Futsalilla on vielä eniten parantamisen varaa kun syksy etenee?
- Puolustuspelaamisessa olemme tehneet viime kauden tavoin liikaa helppoja virheitä. Oikeastaan kaikki takaiskut ovat tulleet näistä. Lisäksi yhteisten kuvioiden löytäminen on ollut vielä ajoittain hieman hapuilevaa, kenties osittain muuttuneiden ketjukoostumuksien ja pelaajien kierrättämisen myötä. Joka tapauksessa suunta on oikea, ja kehitystä tulee viikko viikolta.


Jyrkiäinen on ollut syksyn peleissä totutun vahva