Leijona Futsal jäädytti numeron viisi

Seurahistorian ykköspelaaja Jukka-Pekka Jyrämö lopetti uransa liigatasolla viime kauteen. Seura kunnioitti pitkäaikaista kapteeniaan jäädyttämällä pelinumeron viisi. Seremonioita vietettiin viime perjantaina Ilves-pelissä, ja nyt on aika kuulla kapteenin itsensä kommentit.

Leijona Futsalin historia käynnistyi syksyllä 1998, jolloin seuran nimi oli vielä Kylmäkosken Veikot. Heti seuraavana vuonna, eli 1999, joukkueeseen liittyi herra nimeltä Jukka-Pekka Jyrämö. Siitä hetkestä alkoi yhteinen taival, jonka aikana on koettu useita huikeita hetkiä. Yksi niistä osui keväälle 2004, jolloin KylVe nousi silloisesta Tampereen piirin kakkosdivarista kansalliseen ykkösdivisioonaan.

Kapteenina nousukaudellakin oli tietysti numero viisi. Toinen tähtihetki osui keväälle 2012, jolloin joukkue nousi Futsal-Liigaan, kapteeninaan numero viisi. Liigavuosien kruunuksi, keväällä 2017 Leijona Futsaliksi nimensä vaihtanut joukkue voitti pronssia, ja keväällä 2018 hopeaa. Kaikkien näiden joukkueiden kapteenina toimi samainen numero viisi.

Futsal-Ykkösessä ja Futsal-Liigassa 263 ottelua, 83 maalia, 118 syöttöä, ja 201 pistettä. Ja kaikki kapteenina. Piirinsarjassa vielä pelejä lähes sata lisää.

On aika antaa puheenvuoro kapteenille itselleen.

Minkälaisin fiiliksin otit seremoniat vastaan perjantaina?
- Tosi hyvin fiiliksin. Niin kuin puheessakin mainitsin niin seurasta on vuosien aikana tullut itselle tärkeä asia, joten tällainen huomionosoitus seuralta tuntuu hyvältä. Jotain muistamista osasin aavistella, kun reilu pari viikkoa ennen peliä Jussi kutsui paikalle, mutta numeron jäädytys pääsi kuitenkin yllättämään.


Uusi kapteeni Jussi Nyström sai Jyrämöltä kapteenninnauhan

Mitkä ovat parhaat muistosi Leijona Futsalissa?
- Parhaat muistot liittyy ehdottomasti joukkuekavereihin ja seuran eteen töitä tekeviin ihmisiin. Ei sitä olisi jaksanut montaa kertaa viikossa käydä reeneissä, jos ei olisi ollut ympärillä loistava porukka, jonka kanssa jakaa sitä päivittäistä tekemistä. Yksittäisinä hetkinä liiganousu ja viime kausien mitalit nousevat tietysti päällimmäisenä mieleen.

Miten näet lajin ja seuran kehittyneen urasi aikana?
- Vaatimustaso on noussut koko ajan. Laji on mielestäni kehittynyt entistä taktisempaan, mutta myös aktiivisempaan suuntaan eli monet joukkueet lähtevät prässäämään ylhäältä, kun aiemmin valuttiin useasti omalle puoliskolle ottamaan hyökkäystä vastaan. Ennalta sovittuja kuvioita on ehkä jopa vähemmän kuin aiemmin, mutta kentällä pitää olla koko ajan ajatus mukana, että osaa tehdä oikeita "pelin kutsumia" valintoja. Seura on kehittynyt valtavasti tänä aikana ja taustalle on tullut kovasti hommia tekeviä ihmisiä, jotka ovat mahdollistaneet myös joukkueen nousemisen liigan kärkiporukoihin. Toki aiemminkin taustalla on tehty hyvin töitä, mutta nyt porukkaa määrällisesti enemmän ja pelaajat pystyvät halutessaan keskittymään vain harjoitteluun ja pelaamiseen.

Miltä Leijona Futsalin alkukausi on näyttänyt?
- Hyvältä on näyttänyt. Joukkueella tuntuu olevan hyvä tekemisen meininki päällä ja uudet pelaajat näyttävät päässeen hyvin joukkueeseen sisään. Vielä kun viimeiset ajoitukset ja pelaajien väliset aivoitukset loksahtavat kohdilleen, niin tulos tulee olemaan varmasti loistava.


Pauli Jokinen (vas), Tero Kivistö Ja Jarmo Airaksinen olivat mukana muistamassa juhlakalua