Alkaa P:llä loppuu A:lla, on hienoo pelata Pohjanmaalla!

Futsal-Liiga jatkuu viikonloppuna Pohjanmaan turneella. Sievi on lauantaina evakossa omasta kotihallistaan, ja peli pelataan Raahessa. Sunnuntaina matka jatkuu Vaasaan Ruutupaitojen vieraaksi. Haastattelussa päävalmentaja Matti Anttonen.Terve Matti, minkälainen tapahtuma Final Four mielestäsi oli?
- Final Four oli hieno tapahtuma, joka toimi erinomaisena tasonmittauksena kevään pudotuspelejä varten. Järjestelyt olivat hyvin toteutettu ja kokeiltu konsepti osoitti toimivansa erinomaisena alustana futsalin markkinoimiseksi. Tapahtuman etukäteismarkkinointi ja saatu tv- ja sanomalehtinäkyvyys nostivat tapahtuman näkyvästi esille katukuvaan ja medioihin.

Minkälaisia pelillisiä asioita nostat turnauksesta esiin, paljastiko se puutteita/vahvuuksia itsestä tai muista joukkueista?
- Parhaiden joukkueiden kohtaamiset kertovat aina paljon sen hetkisestä pelillisestä tasosta, mutta myös henkisistä ja fyysisistä valmiuksista. Sievin kaataminen takamatkalta oli joukkueeltamme upea osoitus omaan tekemiseen uskomisesta ja joukkueessamme piilevästä potentiaalista, mutta SoVo-ottelu kertoi karusti että mitään ei saavuteta ilman työtä ja kovissa otteluissa täytyy olla valmis antamaan kaikkensa joka sekunti. SoVo on maksimoinut vastahyökkäyspelaamisensa ja on tällä hetkellä todella kuuma joukkue, mutta viikonlopun otteluissa ratkaisi todella paljon myös päivän vire, sen näki kaikissa otteluissa. Kokonaisuutena turnaus palveli meidän pelillisiä tarpeitamme mainiosti. Saimme kovan päänahan kaatamalla Sievin ja todistimme, että voimme kaataa kenet tahansa. Myös pelillisiä puutteita löytyi ja niihin kiinnitämme huomiota tulevien viikkojen harjoituksissa.

Minkälaista viikonloppua odotat tulevalta Pohjanmaan reissulta?
- Tuleva viikonloppu jatkaa valmistautumistamme pudotuspelejä varten. Meidän täytyy olla keväällä valmiita pelaamaan kovia otteluita täynnä olevia tuplaviikonloppuja peräjälkeen ja nämä tammikuun tuplat tarjoavat mainion tilaisuuden simuloida pudotuspelejä. Sievi tulee kotisalissaan olemaan selkeä ennakkosuosikki lauantaina, mutta viime kohtaaminen on hyvässä muistissa ja tuo myös meille lisää itsevarmuutta omaan tekemiseemme. Ruutupaidat taistelevat kipeästi lisäpisteitä pysyäkseen pudotuspeliviivan paremmalla puolella ja iskevät kotisalissaan varmasti kovaa. Mainio vastustaja pudotuspelisimulaatiota ajatellen. Pisteitä tarvitsemme myös mekin, joten tyhjin käsin ei ensi viikonloppuna voida jäädä.