Vahva ToPV vierailee Akaassa lauantaina

Akaa Futsal jahtaa kauden yhdeksättä voittoaan lauantaina kotihallissa. Vastaan asettuu yksi syyskauden vahvimmista joukkueista, torniolainen ToPV. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 16.

Tornio nousi sarjaan täksi kaudeksi, mutta se ei jäänyt katsomaan vierestä Futsal-Liigan meininkiä. Seura hankki kovia vahvistuksia, kuten maajoukkuepelaajat Jarmo Junnon sekä Aleksi Kylmälän Sievistä. ToPV onkin hävinnyt vain kerran koko kaudella, ja se ei lähde tällekään etelän reissulle nöyristelemään vaan hakemaan kolmea sarjapistettä.

Kotijoukkue Akaa Futsal nappasi viime lauantaina Tampereelta jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Peli on ollut vahvaa koko kauden, mutta parantamisen varaakin löytyy edelleen. ToPV-otteluun joukkue joutuu ilman loukkaantuneena olevaa Tero Intalaa sekä pelikieltoa kärsivää Tatu Ahosta.

Yksi Akaa Futsalin runkopelaajista on Petri Grönholm, joka on iskenyt tämän kauden seitsemässä pelissä 2+5=7 tehopistettä. Nappasimme miehen pikahaastatteluun.

Moro Pete! Minkälaisia ajatuksia jäi päällimmäisenä mieleen viime lauantain Tesoman vierailusta?
- Morjesta. No päällimmäisenä jäi mieleen tietysti kolme pistettä, jotka saimme sieltä mukaamme. Saimme pidettyä PP-70:n vahvan pivot-pelin kurissa, ja onnistuimme riittävästi maalinteossa. Siinä se resepti yksinkertaisuudessaan.

Entä minkälaista peliä odotat tulevalta ToPV:n vierailulta?
- Tornio on uusi tuttavuus liigassa, joten varmasti todella mielenkiintoinen ottelu on luvassa. Heillä on esimerkiksi useamman maajoukkuemiehen tähdittämä vahva ykkösketju kasassa. Kaikenkaikkiaan erittäin taitavia ja myös fyysisiä pelaajia on vastassa, joten varmasti pelistäkin tulee sen mukaista. Luvassa on ehdottomasti ottelu, jota kannattaa lähteä katsomaan paikanpäälle!

Miten alkukausi on henkilökohtaisesti ja joukkueena mielestäsi sujunut?
- Voittoja on tullut eli tulosten puolesta on mennyt hyvin. Varaa on parantaa muun muassa maalipaikkojen hyödyntämisessä, varsinkin henkilökohtaisesti. Samoin meidän täytyy paremmin päästä estämään vastustajien vastahyökkäykset.

Millä syksyn pimeimmät ja raskaimmat viikot selätetään?
- Pimeys selätetään Akaan Toijalaan suuntaavien kimppakyytien ja avantouinnin avulla. Syksyllä täytyy harjoitella hyvin, jotta keväälläkin jaksetaan pelata. Liigan taso on kova ja kaikki parantavat loppua kohden - myös me.


Petri Grönholm