Haastattelussa Jussi Nyström: "Vaadimme toisiltamme jatkuvasti enemmän"

Akaa Futsal johtaa liigaa neljän pelatun ottelun jälkeen puhtaalla pelillä. Neljän pelin voiton myötä joukkue purjentii sarjakärkenä kohti ensi viikon Sievin reissua. Nappasimme haastatteluun kapteeni Jussi Nyströmin.

Kun myös harjoitusottelut ja Super Cupin ottaa huomioon, syksy on käynnistynyt kahdeksan ottelun voittoputkessa. Tilastotappio häämöttää horisontissa, mutta joukkue haluaa tietysti sysätä sen mahdollisimman kauas. Ensi viikon lauantaina edessä on jälleen vaikea vierasottelu, kun Akaa Futsal matkustaa Sieviin.

Viime viikolla keskiviikkoisen Mad Max -ottelun jälkeen päävalmentaja Jovan Stankovic totesi joukkueen pitävän loppuviikon vapaata. Nyt on palattu treeneihin - toki poislukien maajoukkueen mukana MM-karsintoihin matkanneet Juhana Jyrkiäinen, Tero Intala sekä Kasper Kangas.

Nyt on sopiva hetki ottaa piinapenkkiin Akaa Futsalin kapteeni Jussi Nyström, joka on vahvan puolutustaistelun lisäksi kerännyt myös mukavat tehopisteet 2+4 alkukauden neljässä ottelussa.

Moro Jussi! Mitä jäi päällimmäisenä mieleen viime viikon Mad Max -pelistä? Mikä käänsi voiton lopulta akaalaisille?
- Tervehdys! Paikallispelistä jäi hieman kaksijakoiset fiilikset. Voitto on aina voitto, mutta meinattiin siinä hieman kompuroidakin. Vaikka voittoja on tullut, niin peliämme on leimannut tehottomuus, mikä näkyi varsinkin Maxeja vastaan. Toisaalta tämä oli meille myös hyvä opetussiitä, ettei pisteet ole koskaan jaettu ennen kuin summeri soi viimeisen kerran.

Pelkkiä voittoja tähän asti - uskotko, että joukkue kykenee käsittelemään myös heikommat jaksot sitten kun niitä tulee?
- Nyt on menty voittoisasti ja en näe syytä miksi se ei jatkuisi, kun vain tehdään sovitut asiat sillä tasolla millä kyetään. Ollaan varmasti halutuin päänahka liigassa, ja siihen pitää pystyä vastaamaan illasta toiseen. Meillä on kokenut joukkue ja kun luotetaan omaan tekemiseen, niin en usko että meille mitään suurta korpivaellusta tulee. Peli kerrallaan mennään nöyrästi eteenpäin - ei se aina ole helppoa eikä sen missään nimessä pitäisikään olla tällä tasolla.

Minkälaisiin asioihin joukkue kiinnittää huomiota nyt maajoukkuetauolla, jotta ollaan taas valmiina kun pelit jatkuvat?
- Nyt on huilattu muutama päivä ja paranneltu kolhuja. Seuraavaksi revitään fysiikkaa koetukselle. Viime kaudella olimme erinomaisia erikoistilanteissa, mutta tänä vuonna ei olla oltu niin teräviä, joten uskon että niitä käydään jonkun verran läpi. Toki maajoukkuekomennuksella on myös pelaajia, mikä aiheuttaa omat juttunsa taktisiin treeneihin.

Ketä pelaajia nostaisit esiin erityisinä onnistujina alkusyksyn osalta?
- Ei meillä ketään yksittäisiä jätkiä nosteta esille. Siitä olen iloinen, että jengi on pysynyt pääosin terveenä ja onnistumisia on tullut käytännössä kaikille. Jos nyt jonkun nostan esille niin se on veli Perttijoki. Poika alkaa ymmärtään pikku hiljaa mitä fyysinen dominointi tarkoittaa.

Minkälainen joukkue Akaa Futsalilla on kasassa tällä kaudella kapteenin näkökulmasta katsottuna?
- Meillä on kasassa aivan loistava ryhmä. Erilaisia pelaajatyyppejä ja persoonia, jotka täydentävät toinen toisiaan ja vaativat hyvällä tavalla toisilta enemmän ja enemmän. Kilpailutilanne on tietysti kova ja kaikki haluavat pelata, joten treeneissä mennään aika lujaa. Valmentajille tilanne on varmaan aika hankala, kun joutuvat miettimään peluutusta laajasta ringistä.

Voiko voittoputkessa parantaa peliä?
- Alkukausi on ollut tuloksellisesti jopa erinomainen, mutta tuloksena taakse katsottuna meillä riittää parannattavaa paljon. Peli kerrallaan mennään eteenpäin ja koitetaan olla koko ajan parempia ja terävämpiä. Mad Max-pelissä oli mainiosti yleisöä paikalla, toivottavasti on jatkossakin, lupaan että Monarilla kyllä riittää vauhtia ja ei se tästä ainakaan vähene kauden mittaan!


Nyströmin vahva alkukausi näkyy myös pistepörssissä