Mikko "Monska" Seppälä vahvistamaan Leijona-valmennusta

Pauli Jokinen ja Mikko Seppälä muodostavat Leijona Futsalin valmennusportaan tulevalla kaudella yhdessä pelaajavalmentaja Nenad Veljkovicin kanssa.

Kokenut futsalin ja futiksen valmentaja sekä monitoimimies Seppälä liittyy siis uutena joukkueen valmennustiimiin, ja Pauli Jokinen jatkaa viime kaudesta. Näin joukkueen luotsaamiseen saadaan sopivasti vähän uusia tuulia.

- Todella hieno homma, että löydettiin Monskan kaltainen futsalin tuntija tiimiin paikkaamaan Himppaa! Tuo varmasti omaan tekemiseen myös uusia tuulia. Ja tietysti toivotaan, että Monskasta tulee myös tulevaisuuden kannalta pitkäaikainen valmennusryhmäläinen. Odotan jo innolla kesätreenien alkua, jotta päästään hiomaan meidän keskinäistä yhteistyötä kuntoon ennen Nenadin saapumista syyskuun alussa, Jokinen hehkuttaa.

- Raudanlujan ammattitaidon lisäksi uudelta koutsilta löytyy myös juuri oikeanlaista asennetta Suomi-futsalin eteenpäinviemiseksi. Ja tietysti isoa tunnetta, mikä on vaan hyvä näissä hommissa. Muistan KylVen viimeiseltä ykkösdivari-kaudelta ÅIFK-vieraspelistä, kuinka on Monskan kanssa huudettu Turun legendaarisessa Samppalinnassa vierekkäisiltä vaihtopenkeiltä äänemme käheiksi toisillemme. Nyt laitetaan kaikki peliin yhteisen hyvän eteen, ja tulos on varmasti hyvä, Jokinen muistelee.

Ja jatkaa....

- Itse lähden kauteen hyvin mielin, Nenadin kuviot alkoivat tulla tutuiksi viime kaudella  ja yhteistyömme sujui hyvin. Tästä on hyvä jatkaa. Viime kaudella istutimme siemenet ja toivottavasti tämä olisi sitten sadonkorjuukausi! Toivottavasti joukkue on hyvin ladannut akkuja raskaan viime kauden jälkeen, kohta kääritään hihat ja aletaan paiskimaan hommia.


Hymypojat Jokinen ja Seppälä valmiina uuteen kauteen

Sanattomaksi tilanteessa ei jää myöskään Monska itse. Mistä mies löysi tiensä Leijona Futsaliin?

- Leijona Futsal lähestyi minua ja tykkään työstä, jota Akaassa tehdään. Polte mukaan päivittäiseen toimintaan alasarjoista liigaan oli todella suuri. Hieno ja eteenpäin pyrkivä organisaatio, jonka kanssa pääsin nopeasti sopuun. 

Monskan rooli on vaihdellut paljon eri seuroissa, mutta nyt tarkoitus on nimenomaan päästä keskittymään valmennuspuoleen.

- LeiFillä on liigan paras mediatiimi, joten nyt voin laittaa MNR'n telakalle ja keskittyä pelkästään koutsin hommiin. Liian usein omalla valmennuspolulla olen tehnyt kaikkea muutakin. Olen jopa kerran kokannut liigajoukkueelle vieraspelireissulla Oulussa. Leijonan kanssa teen töitä pelaajien ja organisaation kehittymisen eteen Kempesin ohjeiden mukaan, mies kertoo.

- Pelaamateriaalikin näyttää hyvältä ja uskon muutaman täsmähankinnan vielä täydentävän porukkaa. Kaikin puolin neuvottelut seuran kanssa oli helpot ja mutkattomat. Tero, Juha, Pauli ja Jarmo osoittivat alusta asti tarpeensa, eikä sen jälkeen tarvinnut miettiä muuta kuin julkaisuajankohtaa, Monska naulaa vielä ja poistuu takaisin piirustuspöydän ääreen suunnittelemaan heinäkuun treenejä. 

Leijona Futsalin sopimustilanne 25.6.:
Juho Laine (mv)
Jukka Saari (mv)
Nenad Veljkovic
Jirka Järvi
Jukka-Pekka Jyrämö
Henri Ojala
Ukko Rimmi
Yasar Elbeller
Janne Eerikäinen
Jesse Järvi
Ville Ojala
Erkka Helminen
Vesa Pajula
Drazen Arvaji

Valmentajat:
Nenad Veljkovic
Pauli Jokinen
Mikko Seppälä