Stefan Krstic odottaa mielenkiinnolla tulevaa kautta

Leijona Futsalin nettitoimitus teki visiitin Serbiaan tapaamaan ensi kaudelle Leijoniin siirtyvää kolmikkoa Nenad Veljkovicia, Nenad Rancicia ja Stefan Krsticiä. Kolmikosta parhaiten englantia taittaa Veljkovic, joka on myös Leijonien tuleva päävalmentaja. Veljkovic ei ole lähdössä ensimmäistä kertaa ulkomaille, vaan hänellä on jo kokemusta niin Tsekin kuin Slovakiankin pääsarjasta. Rancic ja Krstic sen sijaan ovat matkaamassa ensimmäiselle ulkomaan komennukselleen syyskuussa.

Stefan Krstic odottaa jo innolla syyskuun puoltaväliä, jolloin miehet hyppäävät Suomen koneeseen. Odotukset ja tavoitteet ovat kovat.

”Odotukset ovat aina olleet samat eli jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Tarkoitus on antaa kaikkeni jokaisessa harjoituksessa sekä ottelussa, ja tietysti viedä uusi joukkueeni Leijona Futsal pitkälle. Suomi ei ole minulle entuudestaan mitenkään tuttu. Kaikki on uutta ja se on tässä varmasti opettavaista ja hienoa. En malta odottaa sitä, että pääsen näkemään erilaista kulttuuria, elämäntapoja ja tietysti myös futsalia”.


Krstic on vasta 21-vuotias peluri, mutta Leijonien tulevalla päävalmentajalla Veljkovicillä on selvät sävelet hänen mahdollisuuksista pärjätä Suomen sarjassa.

”Stefan on tietysti nuori, mutta erittäin lupaava pelaava. Olemme tehneet yhteistyötä nyt kolme vuotta ja tänä aikana hän on kehittynyt erityisesti taktisella puolella. Vahvuuksina ehdottomasti pidän nopeutta ja vasenta jalkaa joka on tappavan tehokas. Kuinka tehokas se sitten onkaan, jää nähtäväksi kun olemme saapuneet Suomeen ja päässeet käsiksi töihin”, Veljkovic arvioi.

Krstic on valittu muutamia kertoja myös Serbian maajoukkueen mukaan. Sieltä matkaan on tarttunut hyvien treenien lisäksi huikeita kokemuksia.

”Ensinnäkin pääsy maajoukkueeseen on ollut urallani mahtava saavutus jo itsessään. Pääsin harjoittelemaan ja näkemään mahtavien pelaajien kuten Kocic, Aksentijevic ja Suruzdic toimintaa läheltä. Mahtavia leirejä ja toivottavasti niitä on luvassa lisää ja toivottavasti otteeni Suomessa auttavat minua jatkossakin näihin karkeloihin. On iso mahdollisuus päästä näyttämään taitojani ulkomaalaisessa pääsarjassa.”

Kolmikko saapuu reilua kuukautta ennen kauden alkua Suomeen. Tämä pistää hieman Veljkovicia mietittyttämään, sillä edessä on koko joukkueella paljon uutta.

”Aloitamme työskentelemään tuolloin minun tyylilläni ja harjoittelemaan pelitapaani. Se ottaa varmasti aikaa, että homma lähtee toimimaan. Ei ole mitään pikanappia, että me vain tulemme ja voitamme. Kovaa työtä on tehtävä harjoituskentällä ja joukkueelta, taustoilta sekä kannattajilta vaaditaan maltillisuutta. Muutos ottaa aikansa, mutta lupaan että Leijona Futsal tulee pelaamaan iloista ja tehokasta futsalia ensi kaudella.”

Serbikolmikon ensiesiintyminen Leijona-paidassa on tämän hetken tiedon mukaan lauantaina 20.9. kun perinteinen Liittocupin ensimmäinen ottelupäivä pelataan Pirkkalassa. Leijonat kohtaavat tuolloin Sääksjärven Loiskeen kello 17 alkavassa ottelussa. Voittaja tuosta ottelusta etenee sunnuntaiksi välierään Valkeakoskelle, jossa vastaan asettuu viime vuoden mestarina suoraan jatkoon päässyt Tampereen Ilves. Toinen finaalijoukkue löytyy nelikosta PP-70 (liiga), Mad Max (liiga), PJK (ykkönen) tai VehU (ykkönen).

Nenad Rancicin mietteitä tulevasta Suomen reissusta luvassa myös lähiaikoina, joten nyt kannattaa alkaa virittäytyä jo tulevan talven Leijona tunnelmiin, sillä Leijonat raatelee Monarilla!