Leijona Futsal siirtyi serbialaiskomentoon

Englantia, serbiaa, ja suomenkieltä sekaisin. Sitä on kuultu lähes joka ilta Toijalan monitoimihallilla nyt viikon ajan. Viime viikon tiistaina Akaaseen nimittäin saapui Leijona Futsalin uusi serbialaiskolmikko Nenad Veljkovic, Stefan Krstic ja Nenad Rancic. Näistä ensinmainittu otti myös vastuuvalmentajan roolin pelaamisensa ohella, ja häntä avustavat valmennushommissa jo viime kaudelta tutut Pauli Jokinen sekä Jari Hakala.

Viikon ajan Akaassa majaillut Veljkovic on kotiutunut Suomeen mallikkaasti. – Suomi , kuten Akaakin on täynnä upeaa luontoa. Rauhallinen kaupunki metsän siimeksessä. Pidän siitä, ja tulen varmasti viihtymään täällä hyvin kauden ajan, Veljkovic summaa ensi kokemuksiaan Suomesta.

Pelihommien osalta työ on vasta alussa, mutta ensimmäiset pelit ehdittiin pelata viime viikonloppuna. Liittocupissa Leijona Futsal kaatoi ensin Sääksjärven Loiskeen lukemin 7-2, mutta hävisi Ilvekselle 1-3. Veljkovic ehti itsekin jo maalintekoon kahdesti. – Teemme joukkueen kanssa lujasti töitä ja tapaamme lähes joka päivä. Tykkään suomalaisista paljon. Näen ryhmässä erittäin paljon potentiaalia, ja uskon siihen että parannamme otteita jatkuvasti pitkin kautta. Tavoitteenamme on pelata aggressiivista, aktiivista ja hyökkäysvoittoista, yleistöystävällistä peliä,  Veljkovic sanailee.


Leijona Futsalin serbikolmikko Nenad Rancic (vas), Nenad Veljkovic ja Stefan Krstic

Leijona Futsal on satsannut tulevaan kauteen paljon myös muuten kuin ulkomaalaisvahvistusten myötä. Joukkueen taustoja on vahvistettu ja tekijäryhmää kasvatettu. Parketilla nähdään lisäksi muutama muukin uusi pelajaa, kuten maajoukkuemaalivahti Tuomas Kallioinen, joka tekee paluun kotikaupunkiinsa Akaaseen seinänaapurinsa Juho Laineen aisapariksi. Joukkue on sijoittunut kahtena edellisenä liigakautena seitsemänneksi, ja sitä sijoitusta lähdetään tulevana talvena parantamaan.

Leijona-manageri Tuukka Hakala onkin tyytyväinen joukkueen nykytilanteeseen. – Neuvottelemme vielä muutaman pelaajan kanssa, mutta varsinaista tarvetta ei enää lisävahvistuksille ole. Serbialaiset ovat jo osoittaneet tasonsa ja vaikkapa Jussi Nyströmin kanssa muodostavat huikean ketjun ensi talvena. Maalivahtikaksikko meillä on liigan paras. Toki muutkin joukkueet ovat vahvistuneet, mutta lähdemme kauteen hyvällä itseluottamuksella. Erikseen täytyy vielä kiitellä akaalaista yritysmaailmaa, joka on ollut hienosti mukana tukemassa suurta askeltamme akaalaisen futsalin parantamiseksi, Hakala tunnelmoi.

Leijona Futsal aloittaa liigakauden ensi viikon lauantaina Ilveksen vieraana Tampereella, mutta sitä ennen pelataan vielä yksi harjoituspeli. Se pelataan kotikentällä Monitoimihallilla tämän viikon sunnuntaina. Klo 14 alkavaan peliin vastustajaksi saapuu viime kaudelta tuttu Liikunnan Riemu Jyväskylästä. Leijona Futsal toivottaa kaikki eteläpirkanmaalaiset sankoin joukoin katsomoon niin sunnuntaina, kuin kauden aikana liigapeleissäkin. Futsal, nyt jos koskaan, on parasta paikan päällä.