Finaalipari avaa uuden kauden

Akaa Futsalin avauspeli liigassa nähdään sunnuntaina kotihallissa, kun hallitseva mestari KaDy matkustaa Jyväskylästä Akaaseen. Nappasimme pikahaastatteluun päävalmentaja Jovan Stankovicin.

KaDy on hallinnut liigaa viime vuodet, ja Akaa on ollut se varteenotettavin haastaja. Miten käy tulevalla kaudella? Pitääkö KaDy edelleen valtikan hallussaan? Nouseeko kamppailuun joku uusi finaalijoukkue? Sunnuntaina asia ei ratkea, mutta on mielenkiintoista nähdä, mitkä ovat voimasuhteet kauden alussa.

- Syksymme on sujunut vaihtelevissa merkeissä. Treeneissä on ollut poissaoloja jonkin verran, joten meillä on paljon työtä edessä. Emme ole vielä alussa parhaimmillamme, mutta se kuuluu asiaan. Jatkuva parantaminen on se juttu. Mahtavaa päästä mittaamaan meidän nykytaso kovimmalla mahdollisella tavalla heti kärkeen, fiilistelee päävalmentaja Jovan Stankovic ottelun alla.

Pre-season sujui voitokkaasti, kun myös viimeisestä ottelusta irtosi voitto GFT:tä vastaan. Pelistä oli sivussa maajoukkueen mukaan lähtenyt kolmikko Grönholm-Jyrkiäinen-Intala.

- GFT-peli oli meille hyvä tilaisuus nähdä muutamia pelaajiamme hiukan normaalista poikkeavassa roolissa. Lisäksi pelin intensiteetti oli ihan liigatasoa jo, joten se kävi hyvästä valmistautumisesta sunnuntaita varten, Stankovic tarinoi.

Tulevasta futsalkaudesta povataan ennätyksellisen tasaista ja mielenkiintoista. Moni seura on panostanut toimintaan ihan uudella tavalla, ja esimerkiksi pohjoisen joukkueiden Kemin sekä Tornion odotetaan nousevan taulukossa yllättävänkin korkealle. Myös Stankovic on huomannut saman.

- Suomifutsal on mennyt eteenpäin joka vuosi, mutta ehkä tänä kesänä on otettu ainakin joissakin seuroissa normaaliakin isompia steppejä. Uskon, että KaDy on taas se vahvin mestarisuosikki, mutta esimerkiksi Somero on kova, ja samoin tietysti pohjoisen joukkueet. On siellä muitakin, mutta ei tässä voi kuin keskittyä nyt omaan tekemiseen. Emme ole vielä sillä tasolla kuin haluaisin meidän olevan, joten työtä riittää.

Sunnuntain ottelu käynnistyy Monarilla klo 15. Vaikka kyse on vain yhdestä liigaottelusta, ei kumpikaan varmasti halua kaudelleen häviöllistä starttia.

- Odotan meiltä vahvaa ottelua ja voittoa. Meillä on todella potentiaalinen joukkue, joka pystyy voittamaan tässä sarjassa kenet tahansa. Nyt alamme kaivamaan sitä potentiaalia askel askeleelta esiin, Stankovic päättää.