Myös Valtteri Wähä-Verkkomäki jatkaa Akaassa

Viime kaudella 12 ottelussa leijonapaidan pukenut Valtteri Wähä-Verkkomäki jatkaa Akaa Futsalissa vuoden mittaisella jatkosopimuksella.

Parhaillaan varusmiespalvelusta suorittava Wähä-Verkkomäki, 20, kuuluu joukkueen nuoriso-osastoon, jonka kehitystä seuran puheenjohtaja Tero Kivistö innolla seuraa.

- Valtteri on meidän nuorin pelaaja, ja luonnollisesti edustaa siltäkin osin seuran tulevaisuutta. Uskon kuitenkin, että hän pystyy tällä kaudella ottamaan peliminuutteja taas viime kautta enemmän, kova työnteko kantaa varmasti hedelmää, ja kehitys jatkuu vahvana, Kivistö kertoo.

Wähä-Verkkomäen sopimuksen jälkeen Akaa Futsalin sopimuspelaajien määrä on kolme maalivahtia sekä yksitoista kenttäpelaajaa. Tällä mennään kauden alkuun, uskoo Kivistö.

- Lähdemme kauteen tietoisesti hiukan pienemmällä ringillä kuin viime vuonna, monestakin syystä. Emme siis varsinaisesti aktiivisesti etsi tällä hetkellä uusia pelaajia. Toisaalta nykyään futsal on mennyt lajina siihen, että koko ajan täytyy tarkkailla markinoita ja täytyy pystyä reagoimaan, jos tapahtuu loukkaantumisia tai jos joukkueessa muuten ilmenee vahvistamisen tarvetta. Joukkuetta rakennetaan aina sinne siirtorajalle asti, minkä jälkeen tiedetään lopullinen kokoonpano kevään peleihin, Kivistö kertoo.

Valtteri, kuinka kesä on sujunut?

- Koronatauko ja kesä on mennyt puhtaasti isänmaata palvellessa. Puolustusvoimissa olen omatoimisesti treenannut fysiikkaa, ja nyt tietysti on taas päässyt myös joukkuetreenien makuun vaihtelevasti.

Minkälaisia tavoitteita tulevalle kaudelle?

- Henkilökohtaiset tavoitteet liittyvät pitkälti treenirutiinin takaisin saamiseen kun pääsen joulukuussa siviiliin, sekä kehittyminen pelaajana seuraavalle tasolle.

Entä mitä joukkue lähtee tavoittelemaan?

- Joukkueen tavoitteet olisi mielestäni hyvä asettaa taas napsua korkeammalle, esimerkiksi jatkoon Mestareiden liigan avauskierrokselta ja liigasta ei tietysti voi tavoitella muuta kuin kultamitaleita. Kun katsoo seuran viime vuosien saavutuksia, niin tavoitteet ovat tietyllä tavalla itsestäänselvät, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että tärkeintä on lopulta se laadukas päivittäinen tekeminen.

Akaa Futsalin ensimmäinen harjoituspeli la 29.8. klo 15:00 Monarilla, vastassa HIFK!

Valtteri Wähä-Verkkomäki jatkaa leijonapaidassa!