Maajoukkueen neljän maan turnaus käynnistyy - haastattelussa Juhana Jyrkiäinen

Futsal-Liigassa huilataan tämä viikonloppu. Kyselimme kuulumiset erinomaista alkukautta pelaavalta Juhana Jyrkiäiseltä, joka on ainoana Leijona Futsalin pelaajana mukana Jyväskylässä tänään alkavassa maajoukkueen neljän maan turnauksessa.

Ilveksestä täksi kaudeksi Leijona-paitaan siirtynyt Jyrkiäinen on iskenyt viidessä ensimmäisessä liigaottelussa tehot 5+1, mikä oikeuttaa joukkueen sisäisen tehopörssin kärkipaikkaan. Joukkue on napsinut kolme voittoa kahden tappion lisäksi, ja sarjasijoitus on tällä hetkellä viides. Maajoukkueviikonlopun jälkeen liiga jatkuu Oulussa Tervareiden vieraana ensi viikon lauantaina.

Maajoukkue kohtaa Jyväskylän turnauksessa perjantaina Venäjän, lauantaina Tanskan ja sunnuntaina Tsekin. Kysyimme pikakuulumiset joukkueen mukana olevalta Jyrkiäiseltä.

Mitä jäi käteen GFT-ottelusta kolmen sarjapisteen lisäksi? Mihin ottelu mielestäsi ratkesi?
- GFT-voitto oli tärkeä osoitus siitä, että kurinalaisella puolustamisella ja tehokkaalla viimeistelyllä pystymme voittamaan kenet vaan. Emme esittäneet ihmeitä, mutta hyvällä peruspelaamisella onnistuimme kaatamaan voitosta voittoon edenneen kärkijoukkueen, mikä kertoo joukkueemme potentiaalista.