Leijona Futsal ja SoVo pronssiottelussa lauantaina

Lauantaina futsalkausi päättyy varmuudella ainakin Leijona Futsalin ja SoVon osalta. Vanhat tutut kilpakumppanit taistelevat pronssimitaleista Toijalan Monarilla alkaen klo 12. Nappasimme haastatteluun LeiF-päävalmentaja Matti Anttosen.

Joukkueet lähtevät pronssiotteluun äärimmäisen tasaisista lähtöasetelmista. Toisaalta vierailta puuttuu pelikieltojen takia ykköstykit Arber Istrefi ja Gesim Voca, toisaalta taas SoVo tietää viime kaudelta miten pronssiottelut voitetaan, ja lisäksi se on voittanut Leijona Futsalin kauden kaikissa neljässä kohtaamisessa (Futsal Cup, Final Four ja 2*runkosarja). Vierasjoukkueen kokoonpano on äärimmäisen laaja ja maalintekotaitoa somerolaisilta löytyy poissaoloista huolimatta. Ottelun lopputulosta onkin turha lähteä veikkailemaan - annetaan päivän kunnon ratkaista ja nautitaan huippufutsalista!


Matti, minkälainen fiilis jäi välieräsarjasta? Mihin homma lopulta mielestäsi ratkesi?
- Välieräsarja oli täynnä todella tasaisia ja kovatasoisia otteluita, jotka ratkesivat pieniin yksityiskohtiin. Tasaisuudesta ja puolustuspelin merkityksestä kertoo se että kaikki ottelut voitti ensimmäisen maalin tehnyt joukkue eikä kumpikaan saanut yhtään ottelua käännettyä lentävällä maalivahdilla pelaten. Joukkueena puolustaminen ja rutiinitason nosto on ollut joukkueemme pääteemoina läpi kauden ja niiden avulla raivasimme tien välieriin saakka ja saimme pelattua todella tiukan sarjan maajoukkuepelaajia täynnä olevaa KaDy:a vastaan. Joukkueessamme oli tarpeeksi potkua mennä tällä kaudella myös mestaruuteen saakka, sen olemme todistaneet lukuisia kertoja tällä kaudella, mutta pienten marginaalien pelissä KaDy oli tällä kertaa juuri yhden voiton verran parempi.

Vieläkö pitkän kauden jälkeen löytyy virtaa ja motivaatiota taistella täysillä pronssista?
- Todellakin. Koko joukkue on ollut tämän viikon terävällä jalalla treeneissä mukana. Voitolla tulisimme tekemään monella tapaa historiaa, joten panosta ottelussa riittää ja se motivoi pelaajia. Itselläni ottelu tulee olemaan pelaajaurani viimeinen Futsal-Liigan ottelu enkä todellakaan halua hävitä viimeistä pelaamaani ottelua. Pitkään pelaajauraani mahtuu monta finaalisarjaa sekä yllin kyllin Cupin ja Super Cupin loppuotteluita, mutta Futsal-Liigan pronssiottelussa en ole koskaan pelannut, joten ottelu tulee olemaan itsellenikin monella tapaa mielenkiintoinen.

Mikä on tehnyt SoVosta vaikean vastustajan Leijona Futsalille - hehän ovat voittaneet kaikki neljä kauden keskinäistä ottelua? Millä eväin nyt voitto napataan?
- SoVo on tällä kaudella ollut sarjan puolustusvoittoisin joukkue ja lähtötilanne heitä vastaan pelaamiseen on ollut aina hieman erilainen kuin muihin otteluihin. Olemme kuitenkin luoneet kaikissa kohtaamisissamme riittävästi maalipaikkoja voittamiseen, joten lauantaina on jo korkea aika laittaa pallot paikoista sisään. Joukkueemme on täynnä tahtoa päättää kausi voitolla ja se lupaa hyvää lauantain otteluun.