Tuomas Kallioinen palaa Leijona Futsaliin

Viimeksi kaudella 2014-2015 Akaassa palloja torjunut Tuomas Kallioinen, 34, palaa Leijona Futsaliin tulevaksi kaudeksi. Pelaamisen ohella mies vastaa jatkossa joukkueen maalivahtivalmennuksesta.

Kallioinen siirtyy Leijona Futsaliin Ilveksestä. Pääsarjakokemusta löytyy myös Gepardin ja Mad Maxin paidasta. Mitaleita, kultaisiakin, on kertynyt Ilveksessä useita ja myös maajoukkuekokemusta löytyy. LeiF-johtaja Tero Kivistö tietääkin, mitä 28 maaottelun ja viiden SM-kullan "Tuoppi" tuo tullessaan.

- "Meillä on muutamia kriteereitä, joiden perusteella valitsemme pelaajat, joista olemme kiinnostuneita. Tuopissa yhdistyvät nämä kaikki eli esimerkiksi intohimoinen suhtautuminen futsaliin, paikallisuus, voitontahto ja tietysti kyvyt pelata voittavaa futsalia. Haluamme lisäksi kehittää seuraa koko ajan, ja nyt saamme myös maalivahtivalmennukselle oman vastuuhenkilön. Se on iso juttu, ja uskon, että auttaa sitä kautta myös meidän muita maalivahteja. Heidän kannalta on tärkeää, ettei treenata pelkästään kenttäpelaajien harjoitteita, vaan heilläkin on oikeasti tavoitteellista treenamista, joka tukee maalivahdin pelaamista. On mahtava juttu, että saamme Tuopin kokemuksen ja tietotaidon seuran käyttöön", Kivistö summasi.

Nappasimme pikahaastatteluun myös miehen itsensä.

Tervetuloa takaisin Leijona-perheeseen Tuoppi, millä mielin teet paluun?
- Kiitos! Oikein hyvillä mielin teen paluun. Pelaajisto ja taustat on hyvinkin tuttua porukkaa, joten joukkueeseen on helppo tulla. Leiffiin siirtyminen on itselle se helpoin tapa jatkaa pelaamista liigassa. Kotikaupungin joukkueessa on helpointa yhdistää pelaaminen, perhe-elämä ja työt. 

Minkälaisin tavoittein lähdet tulevaan kauteen henkilökohtaisella tai joukkuetasolla?
- Joukkueen uskoisin lähtevän nälkäisenä tulevaan kauteen. Asetetaan joukkueen tavoitteet sitten yhdessä. Henkilökohtaisesti haluan pystyä treenaamaan hyvin ja pelaamaan korkealla tasolla. Ja näin auttaa joukkuetta menestymään ja samalla kirittää muita joukkueen maalivahteja tulemaan entistä paremmiksi. 

Otat vastuuta myös maalivahtien valmennuksesta - mitä mietteitä valmentaminen herättää itsessäsi?
- Aika luonnollinen kehitysaskel omalle uralle ja tulevaisuutta ajatellen, kun ei kuitenkaan loputtomiin pysty pelaamista jatkamaan. Pitkään pelanneena on tietotaitoa karttunut ja toivottavasti sitä pystyn myös jakamaan eteenpäin. Jo vuosikausia olen tottunut miettimään harjoituksiin maalivahtien harjoitteita ym. Nyt virallisempi rooli maalivahtivalmentaja tuo lisää vastuuta ja haastetta tekemiseen. Mieluisa haaste.


Kallioinen Ylen haastattelussa TV-ottelussa pari vuotta sitten