Tatu Ahonen siirtyy Leijona-paitaan

Ilveksen paidassa viime vuodet pelannut Tatu Ahonen, 25, on Leijona Futsalin uusi vahvistus. Maajoukkuekokemustakin omaava Ahonen tuo Akaaseen aimo annoksen taitoa ja voittamisen kulttuuria.

Ahonen siirtyy Leijona Futsaliin siis Kallioisen tapaan Ilveksestä. Siellä takana on nyt neljä kautta, ja sitä ennen mies pelasi Sievissä toiset neljä vuotta. Ilveksestä matkaan tarttui muun muassa Suomen mestaruus ja Futsal Cupin voitto. Maajoukkuekokemusta on 13 ottelun verran. Meriitit nuorelle pelaajalle ovat siis kunnossa ja kovien pelien arvon tietää myös Leijona Futsalin johtoportaasta tavoitettu Juha Vedenpää.

- "Tatulla on rautainen kokemus kovista peleistä, vaikka toisaalta futsalin pelaajana parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin. Hän on äärimmäisen monipuolinen pelaaja, ja tuo valmennusjohdolle ihan uudenlaisia palasia rakentaa ensi kauden pelikirjaa. Saamme joukkueeseen yhdessä paketissa nuorta voimaa, kokemusta, voittamisen kulttuuria ja ammattimaista suhtautumista lajiin. Uskon, että Tatu tulee nousemaan isoon rooliin ensi kauden joukukeessa, ja varmasti uudessa ympäristössä hän löytää myös pelaajana uusia puolia itsestään", Vedenpää analysoi.

Tatu, millä mielin siirryt Leijona Futsaliin?
- Lähden Leijona Futsaliin todella hyvällä mielellä ja ensi kautta odotan kovasti. Seura on tehnyt todella hyvää työtä viime vuosina ja on noussut rytinällä Futsal-Liigan kärkijoukkueisiin. Joukkueen vahva runko on pysynyt viime kaudesta kasassa ja taustaryhmä on yksi Suomen parhaista. Uskon, että tämä on erinomainen tilaisuus kehittyä futsalpelaajana.

Minkälaisena futsalpelaajana pidät itseäsi? Vahvuudet ja missä kehittymisen varaa?
- Pidän itseäni nöyränä joukkuepelaajana, jonka vahvuudet ovat enemmän puolustuspäässä. Kehittämisen varaa löytyy 1vs1 -pelaamisessa etenkin hyökkäyspäähän, sekä maalintekotilanteiden hyödyntämisessä.  

Minkälaiset henkilökohtaiset tavoitteet ensi kautta ajatellen?
- Tavoitteenani on nousta johtavaksi pelaajaksi ja näin auttaa joukkuetta voittamaan mestaruuden. Siinä sivussa olisi kiva onnistua maalinteossa entistä useammin. 


Ensi kaudella Ahonen taituroi LeiF:n riveissä (kuva: Moro)