Leijona-maalivahdit mukana tekemässä hyvää

Leijona Futsalin maalivahtikolmikko Juho Laine – Kasper Kangas – Tuomas Kallioinen ovat alkavalla kaudella mukana hiukan erilaisessa hyväntekeväisyystempauksessa. Jokaisessa ottelussa katsotaan, kuinka paljon palloja menee omaan verkkoon, ja siitä kertyy koko kauden ajan potti lasten ja nuorten hyväksi.

Käytännössä homma menee niin, että mikäli LeiF-veskarit torjuvat nollapelin, kassa karttuu suurimmalla summalla. Tämän jälkeen mennän portaattain, ja mikäli verkko soi yli kolme kertaa pelissä, jää potti kasvamatta. Näin maalivahdit pääsevät itse toimillaan tekemään hyvää ihan konkreettisesti. Idean taustalla ovat akaalaiset paikalliset taksiyrittäjät Jaakko Teinilä ja Mikko Nieminen.

- Kaikki paikallinen yhteistyö on hyvää, ja tässä saadaan kytkettyä kolme tärkeää osa-aluetta yhteen: paikallinen liikuntaseura, yrittäjät, sekä nuorisotyö. Samalla saadaan jo muutenkin jännittäviin LeiF:n peleihin vielä yksi lisäaspekti lisää, kun päästään jännäämään veskareiden otteita, Teinilä kommentoi.


Tuomas Kallioinen (vas), Kasper Kangas, Harri Jalli sekä Juho Laine yhteistyöhommissa

Kertyvän potin maksajina toimivat taksiyrittäjät, ja kohteeksi puolestaan valikoitui Akaan Viialassa majaansa pitävän yksityisen lastensuojelulaitoksen Kotikolon toimintakassa. Harri Jalli Kotikolosta ottaa tempauksen vastaan iloisena.

- Meillä on työ haastavaa ja lasten hyvinvoinnin eteen pyritään tekemään kaikki mahdollinen. Tällaiset avustukset ovat meille ja erityisesti niille lapsille isoja juttuja, kun pääsemme tekemään heidän kanssa yhdessä jotain kivaa. Nöyrin mielin ollaan tässä mukana ja otetaan apu vastaan, Jalli kiittelee.

Molemmista leireistä löytynyt futsalinnostus puolestaan toi idean siitä, että tempaus voitaisiin toteuttaa juuri Leijona Futsalin kautta. Pitkäaikainen LeiF-maalivahti Juho Laine ottaa haasteen vastaan innostuneena.

- Tottakai tällaiset jutut ovat aina hienoja, ja nyt pääsee vielä itse osallistumaan, niin mikäs sen parempi. Tämä antaa vielä yhden lisämotivaation meille veskareille sekä koko joukkueelle pitää oma pää puhtaana myös niissä peleissä, joissa voittomme mahdollisesti varmistuu aikaisessa vaiheessa. Toivotaan, että myös tolpat ovat apunamme tällä kaudella aiempaa enemmän, Laine kommentoi omaa osuuttaan projektissa.

Seuraamme tilanteen etenemistä kauden aikana, ja jokainen voi kantaa nyt oman kortensa kekoon tulemalla kannustamaan Leijona Futsalin selviin kotivoittoihin Monarilla!


Vahvasti paikalliset taksikeisarit mukana talkoissa