Juhana Jyrkiäinen siirtyy Leijona Futsaliin

Maajoukkuepaidastakin tuttu Jyrkiäinen siirtyy Akaaseen kuuden Tampereen Ilveksessä vietetyn vuoden jälkeen. Erityisesti hyökkäyspään vaarallisuudestaan tunnettu pelaaja solmi Leijona Futsalin kanssa kahden kauden mittaisen sopimuksen.

Aikanaan ACE:sta Ilvekseen siirtynyt Jyrkiäinen, 28, aloittaa jo 11. kautensa Futsal-Liigassa. Aiemmilta vuosilta edustusta on kertynyt myös Loiskeen ja Mad Maxin paidoista. Tehokkaana maalintekijänä tunnettu peluri kirjasi viime kaudella liigassa komeat tehot 22+8. Maajoukkueessa kasassa on 35 ottelua, ja 9 maalia. Potentiaalia siis riittää - ja tämän tietää myös Leijona Futsalin hallituksen puheenjohtaja Tero Kivistö.

- Saamme Jutesta huippuluokan vahvistuksen. Erityisesti nyt kun Grönholmin Pete on syksyn ulkomailla, kaipasimme vahvistusta hyökkäyspäähän. Jutella on potentiaalia nousta nopeasti meidän johtavien pelaajien joukkoon. Huippu-urheilija, erinomainen joukkuepelaaja, kokemusta kovista peleistä, tehokkuutta, viihdyttävä pelityyli. Kaikkea tätä saadaan nyt samassa paketissa, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Kivistö iloitsi sopimuksen synnyttyä.

Kuten tapana on, nappasimme myös Jyrkiäisen itsensä pikaiseen haastatteluun kesätreenien tiimellyksessä.

Mitä pidät vahvuuksinasi ja toisaalta kehittymisen kohteinasi futsal-pelaajana?
- Suurimpina vahvuuksinani pidän prässäyspelaamista ja maalintekotaitoa. Syöttöpisteitä ei ole ikinä liikaa kertynyt, joten siinä on ainakin kehittymisen varaa. Minulla on vielä kova halu kehittyä futsal-pelaajana kokonaisvaltaisesti.Leijona Futsalin tulevan kauden sopimustilanne 29.5.2018 (suluissa sopimuksen päättymisvuosi):
Tuomas Kallioinen MV (2019)
Juho Laine MV (2020)
Kasper Kangas MV (2020)
Yasar Elbeller (2019)
Petri Grönholm (2020)
Miikka Hurme (2020)
Jirka Järvi (2019)
Petri Jouppi (2020)
Mika Jussila (2019)
Juhana Jyrkiäinen (2020)
Timi Litmanen (2020)
Dusan Milojevic (2020)
Jussi Nyström (2020)
Aleksi Pirttijoki (2020)
Jovan Stankovic (2021)