"Kova testi heti kärkeen" - Liiga käyntiin sunnuntain TV-ottelulla

Futsal-Liiga vihelletään käyntiin viikonloppuna. Leijona Futsalin osalta se tarkoittaa viime kevään finaalien uusintaa, kun Jyväskylässä KaDy isännöi leijonia Ylen TV-kameroiden edessä. Ottelu käynnistyy klo 16.

Isäntäjoukkue Kampuksen Dynamo on siis hallitseva Suomen mestari, kun viime vuosien kestomenestyjä voitti seurahistoriansa ensimmmäisen kerran finaalisarjan viime keväänä. Täksi kaudeksi joukkue on vahvistunut entisestään, kun joukkue hankki ulkomailta serbian maajoukkuepelaaja Kristijan Radinin, sekä montenegrolaisen Nikola Vidakovicin. Kun joukkueen riveissä ainakin harjoituspelissä nähtiin vielä brasilialainen Newton de Souza Queiroz Jr, on selvää, että KaDy on panostaa joukkueeseensa myös taloudellisesti enemmän kuin mikään muu seura on tähän asti panostanut.

Leijona Futsalin treenipelit ovat sujunueet vaihtelevasti. Joukkueen päävalmentaja Jovan Stankovic ei ole aivan tyytyväinen pre-seasonin antiin. - Meillä on ollut erinäisistä syistä aika paljon poissaoloja, ja ehjiä koko joukkueen treenejä ollaan saatu alle suhteellisen vähän. Liigan alku tulee liian nopeasti, mutta tottakai lähdemme antamaan kentälle kaiken. Näin teemme joka pelissä muutenkin, ja joukkueemme on niin kovatasoinen, että vastustajasta riippumatta taistelemme lähtökohtaisesti aina voitosta, Stankovic pyörittelee.

Loppukesästä jo europelejäkin pelannut KaDy on iskussa. Se tuntuu tällä hetkellä hallitsevan kotimaan kenttiä suvereenisti, ja mittari onkin sunnuntaina äärimmäisen kova. - Tämä on todella hyvä testi meille itsellemme - missä mennään tällä hetkellä, ja missä asioissa meillä on eniten parantamisen varaa. Näen kauden prosessina, ja varmasti KaDy on omassa prosessissaan paljon pidemmällä tällä hetkellä. Mutta kausi on pitkä, Stankovic muistuttaa ja sysää samalla paineita sunnuntaina kotijoukkueen toimivan KaDyn suuntaan.