Kohti välieriä - haastattelussa Matti Anttonen

Maajoukkuetauon hiljentäessä Futsal-Liigan hetkeksi, nappasimme haastatteluun päävalmentaja Matti Anttosen, joka onnistui seurahistorian ensimmäisenä koutsina johdattamaan Leijona Futsalin välieriin eli liigan neljän parhaan joukkoon.Onnittelut välieräpaikasta! Analyysisi puolivälieräsarjasta?
- Pudotuspeleissä ei ole yhtään helppoa ottelua ja sen puoluvälieräsarjamme Riemua vastaan todisti. Kaikissa otteluissa vaadittiin täysi iltapuhde voittoon ja vastustajan maalivahtien pelatessa loistopelit, tarjosi Riemu hyvän haasteen joukkueellemme. Prosentit ottelusarjan voittamiseen olivat kuitenkin alusta asti selkeästi puolellamme ja tulos oli myös sen mukainen.

Ketkä pelaajat mielestäsi erityisesti onnistuivat Riemua vastaan?
- Onnistujia löytyi ottelusarjassa laajalta rintamalta sillä lähtökohtaisesti pelaamme, voitamme ja häviämme aina joukkueena. Muutamana nostona voisi mainita Jukka Saaren, joka osoitti maalivahtirintamaltamme löytyvän leveyttä ottaessaan pelaavan maalivahdin paikan Juho Laineen loukkaannuttua ja täytti paikkansa erinomaisesti. Dusan Milojevic osoitti jälleen kerran taitonsa ja paukutti toinen toistaan hienompia maaleja. Hän on todellinen futsalpelaaja ja on nautinto nähdä hänen pelaavan. Kolmantena nostan esille Yasar Elbellerin, jonka työmoraali on aivan omalla tasollaan. Hän ei jätä mitään tilannetta kesken ja on aina valmiina myös auttamaan muita kentällä, mitä todellakin tarvitaan näissä pudotuspelitaistoissa.

Vieläkö nälkää riittää välieriin? Minkälainen vastus siellä tulee?
- Todellakin! KaDy on kokenut pudotuspelijoukkue ja lähtee välieräsarjaan ennakkosuosikkina. Molemmat joukkueet pelaavat taktisesti valveutunutta futsalia, joten saamme varmasti nauttia hyvätasoisista futsalotteluista, joissa riittää sekä taitoa että tahtoa.

Miten Leijona Futsal käyttää maajoukkuetauon?
- Monelle pelaajalle on tullut puolivälieräsarjan aikana pikkukolhuja, joten ensin parantelemme paikat kuntoon ja sen jälkeen saamme käännettyä keskittymisen oman pelin eteenpäin viemiseen ja KaDy:n pelityylin opetteluun. Paljon löytyy vielä parannettavaa joukkueemme pelissä, joten työsarkaa riittää sekä valmennuksella että pelaajilla.