Kemi piti pisteet pohjoisessa

Akaa Futsalin pohjoisen turnee alkoi Kemistä. Hyvän avausjakson jälkeen Kemi oli lopulta parempi ja piti sarjapisteet itsellään lukemin 4-2 (0-2).

Akaa Futsal selvisi Kemin kovasta painostuksesta kuivin jaloin vielä avausjakson. Hurja puolustustaistelu ja Kasper Kankaan loistavat torjunnat pitivät isännät nollilla, ja Akaan hiukan harvemmat hyökkäykset puolestaan tuottivat tulosta kahdesti. Jovan Stankovic iski avausmaalin prässättyään paljon Kemi-pelaajalta, ja Petri Grönholm sai nautiskella maalin edestä Tatu Ahosen syötön verkkoon.

Toisella jaksolla Kemin vahva ote säilyi, ja kotijoukkue alkoi saamaan myös tulosta. Akaan puolustuksen tiiviys rakoili hiukan, ja lopulta pelin paras pelaaja Kangaskaan ei voinut mitään, kun Kemi iski avausosumansa ajassa 26:23. Kemi sai maalista lisää virtaa, ja se väsäsi pian myös tasoitusmaalin. Tätä vyöryä ei Akaa saanut enää käännettyä, vaan Kemi iski vielä johtomaalinkin ja lopussa Akaan hakiessa tasoitusta lentävällä maalivahdolla, se pisti pallon tyhjään pussiin vielä kertaalleen.

Akaa Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic oli pettynyt mies pelin jälkeen.

- Ihan ei puristus riittänyt tällä kertaa. Meillä oli siinä kyllä omat paikkamme tehdä lisäosumiakin, ja vastustaja rokotti pienistä puolustusvirheistä. Saimme tästä kuitenkin hyvän opetuksen ja tiedämme taas paremmin, mitä asioita meidän pitää työstää, jotta keväällä saamme käännettyä lukemat toiseen suuntaan näissä kovissa peleissä, Stankovic pohdiskeli.

Päivitys 04.10.2020: sunnuntain ottelu peruttu koronaan liittyvän varotoimenpiteen vuoksi.

FC Kemi-Akaa Futsal 4-2 (0-2)
04:20 0-1 Jovan Stankovic
11:55 0-2 Petri Grönholm (Tatu Ahonen)
26:23 1-2 Henry Gutierrez (Tuukka Pikkarainen)
28:59 2-2 Boris Cizmar (Vesa Lilja)
31:14 3-2 Henry Gutierrez (Vesa Lilja)
37:39 4-2 Henry Gutierrez

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv, pp
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic
Tatu Ahonen 0+1
Jovan Stankovic 1+0
Petri Grönholm 1+0
Jussi Nyström 'C', k
Amel Rastoder
Markus Rautiainen, k
Kim Lingman
Aleksi Pirttijoki, k
(Valtteri Wähä-Verkkomäki)