Akaa tyrmäsi Mad Maxin heti alussa

Etelä-Pirkanmaan odotettu derby oli käytännössä ohi ensimmäisen 11 minuutin jälkeen - siihen mennessä Akaa oli takonut taululle lukemat 6-0. Loput ottelusta pelailtiin sillä lopputuloksella, että Akaa Futsal vei kolme sarjapistettä lukemin 8-3 (6-0).

Kahden ensimmäisen liigapelin heikot avausjaksot olivat vain kaukainen muisto lauantaina, kun Akaa Futsal tuli paikallispeliin ryminällä. Jo avausvaihdosta alkaen se näytti kuka tänään käskee, ja hallinta päättyi myöstodella tehokkaaseen viimeistelyyn. Kun vain 11 minuuttia oli kellossa, oli peli uskomattomasti jo 6-0. Akaa rynnisti tänään viime vuosien ylivoimaisimpaan derbyvoittoon.


Aleksi Pirttijoki oli liekeissä lauantaina (kuva: Tuukka Nyström)

Ilahduttavaa oli akaalaisittain se, että maalintekokin jakautui avausjaksolla tasaisesti molemmille ketjuille. Tatu Ahonen iski kahdesti, ja Dusan Milojevic kerran. Toisesta nelikosta puolestaan Aleksi Pirttijoki maalasi kaksi hienoa osumaa, ja Jussi Nyström viimeisteli taukolukemat 6-0 jakson lopussa. Kotijoukkueen esitys ei jättänyt mitään epäselvyyksiä ensimmäisen derbyn voimasuhteista.

Toisella jaksolla peli meni hiukan kikkailuksi kotijoukkueen osalta, mikä toki on myös inhimillistä vahvan alun jälkeen. Milojevic iski kuitenkin vielä heti jakson alkuun pallon ylänurkkaan. Sen jälkeen maalinteossa onnistui Mad Max, joka pääsi hyödyntämään kotijoukkueen lepsuilun kolmesti. Loppulukemat 8-3 (6-0) sinetöi kuitenkin vielä lopussa Stankovic, jonka kauden avauspeli kentän puolella päättyi siis hienoon voittoon ja 1+2 -tehoihin. Kotijoukkueen parhaana valittiin jo toisen kerran tällä viikolla Aleksi Pirttijoki. Maalinsuulla torjuntavuorossa oli Kasper Kangas.


Voittajien oli helppo hymyillä pelin jälkeen (kuva: Tuukka Nyström)

- Onnistuimme valmistautumisessa hyvin, ja pelisuunnitelmamme toimi. Olimme tänään erittäin hyviä ja pelissä näkyi juuri niitä asioita, mikä on harjoiteltu. Oli mahtavaa saada paljon onnistumisia kannattajiemme edessä ja vieläpä paikallispelissä. Tämä hyvä fiilis täytyy ottaa nyt mukaan seuraaviin peleihin, Akaa Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic pohdiskeli pelin jälkeen.

Akaa Futsal-Mad Max 8-3 (6-0)
02:23 1-0 Tatu Ahonen (Jovan Stankovic)
05:37 2-0 Dusan Milojevic (Tatu Ahonen)
05:45 3-0 Aleksi Pirttijoki (Markus Rautiainen)
10:12 4-0 Tatu Ahonen (Jovan Stankovic)
11:21 5-0 Aleksi Pirttijoki (Markus Rautiainen)
18:23 6-0 Jussi Nyström (Markus Rautiainen)
20:59 7-0 Dusan Milojevic
29:16 7-1 Mikko Matinaro (Joona Heritty)
33:01 7-2 Ville Kauppinen (Manu Kuisma)
34:53 7-3 Veeti Lahtinen (Mikko Heritty)
38:02 8-3 Jovan Stankovic (Dusan Milojevic)

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic 2+1
Tatu Ahonen 2+1
Jovan Stankovic 1+2
Petri Grönholm
Jussi Nyström 'C' 1+0
Amel Rastoder
Markus Rautiainen 0+3
Kim Lingman
Aleksi Pirttijoki 2+0, pp
(Valtteri Wähä-Verkkomäki)