Vahva toinen jakso toi kolme pistettä

PJK piinasi pitkään Akaa Futsalia keskiviikkoiltana Toijalan Monitoimihallilla. Kotijoukkue sai pelin rullaamaan ja tulostaulun suotuisaksi kuitenkin toisen jakson hyvän esityksen jälkeen. Loppulukemat 5-2 (0-1) Akaalle.

Ennen pelin alkua Akaa Futsal palkitsi kaksi pelaajaansa tasalukujen rikkomisesta. Petri Grönholmille tuli jo kevään puolella täyteen 100 ottelua Akaa Futsalin paidassa. Nyt tarkka lukema on 105 peliä, joissa 77+82=159 tehopistettä. Maalivahti Juho Laineella puolestaan tuli 200 ottelua täyteen viime sunnuntaina Espoossa. Juuri nyt miehellä on kasassa siis 201 ottelua, joissa on syntynyt mukavasti tehopisteitäkin: 8+22=30. Akaa Futsal kiittää pelaajia näistä vuosista, molemmat ovat olleet isossa roolissa seuran mitaliputkessa!

Lähtöasetelmat arki-illan peliin olivat selkeät. Kotijoukkue oli suosikki ja se, joka pitää palloa hallussaan. PJK:n aseeksi tiedettiin tiivis puolustus, ja vauhdikkaat vastaiskut.

Näistä aineksista ensimmäisen jakson keitto olikin keitetty. PJK puolusti tiiviisti, ja itse asiassa Akaa Futsal ei saanut luotua montaakaan aivan huippupaikkaa. Vierasjoukkue olisi voinut mennä tauolle suuremmassakin johdossa kuin 0-1, mutta kotijoukkueen maalinsuulla torjuntavuorossa ollut Juho Laine oli mies paikallaan.

Toiselle jaksolle Akaa Futsal muutti hiukan ketjukoostomuksiaan, ja painoi kaasua pohjaan. Tilanteita alkoi tulla hyvään tahtiin kohti PJK-maalia, ja hallinta siirtyi selkeästi kotijoukkueelle. Helpottavan avausmaalin iski Aleksi Pirttijoki, jonka kova kaukolaukaus taisi mennä kahden kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin jalkojen välistä, ennen kuin kukaan heistä huomasi pallon olevankin jo verkossa.

Markus Rautiainen iski haaston päätteeksi kotijoukkueen pian jo johto-asemaan. Pirttijoki syötti seuraavan, kun Amel Rastoder pääsi ohjaamaan takatolpalta ensimmäisen liigamaalinsa Akaa Futsalin paidassa. PJK kavensi kerran, mutta Jussi Nyström iski pian 10 metrin rankkaripisteeltä lukemiksi 4-2, kun vierasjoukkue joutui rikkomaan kuudennen kerran jakson aikana. Loppulukemat 5-2 tyylitteli tyhjään maaliin tuttu parivaljakko, kun Petri Grönholmin esityöstä Dusan Milojevic sai laukoa pallon yksin maalin edestä tolppien väliin.

- Toisella jaksolla jälleen parempi esitys kuin ensimmäisellä. Tappioasemasta nouseminen vaatii aina luonnetta. Lauantaina täytyy kuitenkin löytää eväät jo avausjaksolle tai kyyti tulee olemaan kylmää, pohdiskeli Akaa Futsalin päävalmentaja Jovan Stankovic pelin jälkeen.

Akaa Futsal-PJK 5-2 (0-1)
12:54 0-1 Ville Halme (Jussi Kaihlajärvi)
24:24 1-1 Aleksi Pirttijoki (Tatu Ahonen)
28:48 2-1 Markus Rautiainen (Dusan Milojevic)
31:57 3-1 Amel Rastoder (Aleksi Pirttijoki)
35:29 3-2 Kalle Strömberg (Ville Halme)
37:06 4-2 Jussi Nyström 10m rp
38:56 5-2 Dusan Milojevic (Petri Grönholm)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
(Jukka Saari mv)
Dusan Milojevic 1+1
Petri Grönholm 0+1
Jussi Nyström 'C' 1+0
Amel Rastoder 1+0
Markus Rautiainen 1+0
Kim Lingman
Aleksi Pirttijoki 1+0, pp
Tatu Ahonen 0+1
(Valtteri Wähä-Verkkomäki)