PP-70 nurin päätösminuuttien kirillä

Akaa Futsal palasi vajaan kuukauden tauon jälkeen liigakentille, kun joukkue matkusti PP-70:n vieraaksi Tampereelle. Tasaisen pelin jälkeen tuloksena oli lopulta 2-3 (0-1), ja näin kolme pistettä kuljetettiin Etelä-Pirkanmaalle.

Ottelu oli vierailijoille vaikea. Muutama paha poissaolo, ja pitkä tauko peleistä oli kangistanut jalkoja sen verran, että PP-70 sai tehokkaasti puolustettua vieraistaan terävimmät hyökkäyssuunnitelmat. Pallonhallinta tuotti avausjaksolla vain yhden maalin. Jovan Stankovic petasi vastahyökkäyksestä avopaikan Jussi Nyströmille, joka laukoi vieraat johtoon.

Toisella jaksolla vieraiden niukka hallinta jatkui, mutta kyllä kotijoukkueellakin oli omat herkulliset paikkansa. Lopulta maalintekoon kotijoukkue tarvitsi Akaan apua, kun pallo löysi tiensä omaan maaliin pitkän heiton jälkeen. PP:n tasoitus toi lisää energiaa kotijoukkueelle, ja kotijohdolle tietä siloitti Stankovicille annettu punainen kortti. Tamperelaiset eivät kauaa tarvinneet, kun 2-1 -johto ylivoimalla oli tosiasia.

Akaa Futsal otti käyttöön lentävän maalivahdin, ja se tuotti tulosta. Ensin Kim Lingman runnoi väkisin maalin edestä 2-2 -tasoituksen kolmisen minuuttia ennen loppua. Ja puoli minuuttia myöhemmin Lingman puolestaan tarjoili edelleen lentävällä maalivahdilla pelanneen Akaa Futsalin voittomaalin, jonka puttasi takatolpalta sisään Nyström.

Tärkeä voitto pitkän tauon jälkeen paransi Akaan asemia sarjataulukossa, mutta pelin on parannuttava huomattavasti lähipäivinä. Seuraava liigapeli pelataan nimittäin heti lauantaina, kun joukkue matkustaa Somerolle SoVon vieraaksi. Ensi viikon ohjelmassa on Mestarien Liigaa. Lauantaina 28.11. Akaa Futsal kohtaa vieraskentällä tsekkiläisen FK Chrudimin.

PP-70-Akaa Futsal 2-3 (0-1)
15:10 0-1 Jussi Nyström (Jovan Stankovic)
32:15 1-1 Akaa Futsal om
34:02 2-1 Markus Säde (Jussi Rasva)
36:54 2-2 Kim Lingman (Tatu Ahonen)
37:32 2-3 Jussi Nyström (Kim Lingman)

Kokoonpano:
Juho Laine mv
(Kasper Kangas mv)
(Jukka Saari mv)
Tatu Ahonen 0+1, k
Jussi Nyström 'C' 2+0
Amel Rastoder
Markus Rautiainen
Kim Lingman 1+1
Aleksi Pirttijoki
Jovan Stankovic 0+1, k, k, p
Juhana Jyrkiäinen