Ensimmäisestä harjoitusottelusta kotivoitto

Kausi 2020-2021 käynnistyi Akaa Futsalin osalta lauantaina ensimmäisellä harjoituspelillä. Monarille vieraaksi oli matkustanut HIFK, joka joutui ajelemaan Helsinkiin niskassaan 8-2 (3-1) -tappio vauhdikkaan pelin jälkeen.

Pitkä odotus päättyi siis viimein, kun joukkueeet pääsivät lähes kuuden kuukauden tauon jälkeen pelien makuun. Vaikka pieniä virheitä paljon nähtiinkin, oli pelissä myös silminnähden energiaa ja latausta, mikä näkyi vauhdikkaana ja oikealla tavalla fyysisinä otteina. Muutamasta poissaolosta (Petri Grönholm, Valtteri Wähä-Verkkomäki) huolimatta kotijoukkue oli vahva, ja se hallitsi pelin kulkua molemmilla jaksoilla.

Kauden avausosumaa jouduttiin odottamaan vajaa neljä minuuttia. Jovan Stankovic tyylitteli 1-0 -maalin upean yksilösuorituksen jälkeen. Esityön tarjoili uusi leijonapaita Markus Rautiainen, jonka yksilösuoritus petasi myös Jussi Nyströmin 2-0 -maalin. Nyström osui vielä toistamiseen avausjaksolla, ja kun HIFK:kin sai kuparisen rikki komealla kaukovedolla, mentiin tauolle lukemin 3-1.

Toisella jaksolla Akaa sekoittin hiukan ketjuja, mutta pelin käsikirjoitus pysyi samankaltaisena. Amel Rastoder sijoitti tarkasti vastaiskusta ensimmäisen Akaa Futsal -maalinsa. Dusan Milojevic puolestaan osui Juhana Jyrkiäisen esityöstä. HIFK:n Riku Oras kavensi lukemiksi 5-2, mutta iltapäivä oli akaalaisten. Nyström paukutti vielä pari osumaa ja päätyi tehoihin 4+0, ja Rastoder osui myös toistamiseen. Näin pelin loppulukemiksi kirjattiin 8-2 (3-1). Kotijoukkueen maalia vartioi tänään varsin onnistuneen iltapäiväpuhteen myötä Jukka Saari.

- Olen positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin peli sujui. Erityisesti kaikki uudet pelaajat pääsivät erinomaisesti sisään, ja tehoillekin. Ensimmäinen peli on kuitenkin aina ensimmäinen peli, ja virheitä tuli melkoinen kasa. Tästä on kuitenkin kaikenkaikkiaan herkullinen tilanne lähteä parantamaan seuraaviin peleihin, kun pääsemme samalla muutenkin panostamaan enemmän taktiseen puoleen myös treeneissä, Stankovic tarinoi.

Pre-season jatkuu ensi perjantaina ja silloinkin pelataan kotihallissa. Vastustajaksi saapuu rakas paikallisvastus Mad Max Valkeakoskelta. Ottelu käynnistyy klo 18:30.

Akaa Futsal-HIFK 8-2 (3-1)
03:38 1-0 Jovan Stankovic (Markus Rautiainen)
14:09 2-0 Jussi Nyström (Markus Rautiainen)
14:39 3-0 Jussi Nyström (Jovan Stankovic)
15:15 3-1 Hossein Atayi (Hassan Yaghoubi)
25:29 4-1 Amel Rastoder
30:57 5-1 Dusan Milojevic (Juhana Jyrkiäinen)
31:58 5-2 Riku Oras (Johannes Axerud)
35:26 6-2 Jussi Nyström
38:57 7-2 Jussi Nyström (Amel Rastoder)
39:49 8-2 Amel Rastoder (Kim Lingman)

Kokoonpano:
Jukka Saari mv
(Juho Laine mv)
(Kasper Kangas mv)
Dusan Milojevic 1+0
Jovan Stankovic 1+1
Juhana Jyrkiäinen 0+1
Jussi Nyström 4+0
Amel Rastoder 2+1
Markus Rautiainen 0+2
Kim Lingman 0+1
Aleksi Pirttijoki
Tatu Ahonen