Maxit nurin maalijuhlissa

Kauden toinen harjoitusottelu sujui tarkan avausjakson jälkeen maalijuhlien merkeissä. Lopulta kotijoukkueena toiminut Akaa Futsal oli maalin verran parempi kuin vieraansa Mad Max, ja voitto jäi Akaaseen lukemin 6-5 (2-0).

Ottelu oli melko tarkka kopio viime kauden runkosarjapelistä Monitoimihallilta: Akaa Futsal aloitti vahvasti ja meni johtoon, mutta Mad Max ei luovuttanut vaan nousi väkisin rinnalle ja aina johtoasemaan asti. Viimeisellä kahdeksalla minuutilla kotijoukkue kuitenkin käänsi vielä tappioaseman voitoksi niin viime kaudella, kuten nytkin.

Avausjakso oli kotijoukkueen. Se piti vieraat lähes tyystin pois maalipaikoilta, ja olisi voinut osua itsekin useammin kuin kahdesti, mutta Mad Maxin maalivahtipeli ja uhrautuvainen puolustus piti lukemat tasaisena. Vain Juhana Jyrkiäinen ja Petri Grönholm osuivat tolppien väliin.

Toisen jakson avauskympille tuli kuin uudestisyntynyt Mad Max. Se otti tiukan komennon pelistä, ja rakensi hyviä maalipaikkoja solkenaan. Vieraat myös viimeistelivät tehokkaasti, ja vain muutaman minuutin sisään peli oli kääntynyt lukemiin 2-3. Markus Rautiainen onnistui tasoittamaan pelin, ja kun Maxit osuivat taas, oli Grönholmin vuoro tasoittaa ottelu lukemiin 4-4.

Viimeisillä minuuteilla osuttiin vielä kolmesti. Ensin Dusan Milojevicin tarkka laukaus upposi valkeakoskelaismaaliin, ja vähän myöhemmin Milojevic alusti Grönholmin hattutempun Maxien pelatessa lentävällä maalivahdilla. Vieraiden vahva ylivoimapeli tuotti kuitenkin tulosta myös toiseen päähän, mutta 6-5 -kavennus jäi pelin viimeiseksi. Akaan maalilla tänään torjunut Kasper Kangas nappasi vauhdikkailla päätösminuuteilla muutaman tärkeän kopin, ja tarjosi omalla panoksellaan joukkueelle avaimet voittoon.

- Pelissä oli paljon hyvää meiltä, ja tästä on taas hyvä jatkaa työntekoa eteenpäin. Loppuminuuttien voittomaalit tuovat aina joukkueelle itseluottamusta jatkoon. Olemme oikealla tiellä, kotijoukkueen päävalmentaja Jovan Stankovic sanaili taiston tauottua.

Akaa Futsalin sarja-avaus koittaa sunnuntaina 20.9., kun joukkue matkustaa Espooseen GFT:n vieraaksi. Sitä ennen ohjelmassa saattaa olla vielä yksi harjoituspeli peruuntuneen maajoukkueleirin vuoksi, tai sitten ei ole. Ensi viikko näyttää.

Akaa Futsal-Mad Max 6-5 (2-0)
01:24 1-0 Juhana Jyrkiäinen (Markus Rautiainen)
05:27 2-0 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)
21:34 2-1 Mikko Matinaro (Riku Raikko)
23:36 2-2 Justus Kunnas (Yasar Elbeller)
26:39 2-3 Riku Raikko (Mika Jussila)
29:04 3-3 Markus Rautiainen (Juhana Jyrkiäinen)
29:38 3-4 Justus Kunnas 6m rp
31:56 4-4 Petri Grönholm (Markus Rautiainen)
36:54 5-4 Dusan Milojevic (Jussi Nyström)
38:43 6-4 Petri Grönholm (Dusan Milojevic)
39:40 6-5 Mikko Matinaro (Mika Jussila) im

Kokoonpano:
Kasper Kangas mv
(Jukka Saari mv)
(Juho Laine mv)
Dusan Milojevic 1+2
Juhana Jyrkiäinen 1+1
Petri Grönholm 3+0
Jussi Nyström 0+1
Amel Rastoder, k
Markus Rautiainen 1+2
Kim Lingman
Aleksi Pirttijoki
Tatu Ahonen
(Jovan Stankovic)