Tatu Ahonen jatkaa Akaan paidassa

Viimeiset kolme vuotta leijonalogoa rinnassa kantanut Ahonen, 28, jatkaa akaalaisjoukkueessa myös neljännen kauden. Koronaan päättyneellä viime kaudella mies iski 15 ottelussa tehot 12+7.

Ahosen jatkosopimus otetaan Akaa Futsalissa vastaan muikein ilmein.

- Futsalpelaajana Tatu on kokenut, mutta toisaalta iän puolesta alkaa vasta lähestymään parhaita vuosiaan, ja on tietysti hienoa, että hän haluaa viettää niitä meillä. Ottajia olisi kyllä riittänyt muuallakin. Viime kauden hyvät tehot olivat osoitus siitä, että puolustuspään osaamisesta huolimatta potentiaalia riittää myös hyökkäyspäähän. Tatun rooli tulee olemaan tulevalla kaudella jälleen iso, Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö naulaa.

Ahonen itse tietää, että kehittymisen ja parantamisen varaa löytyy koko joukkueelta, vaikka viime kausi tuloksellisesti menikin hyvin.

- Alkukaudesta onnistuttiin kääntämään monta peliä tappioasemasta voittoon, ja saatiin hyvin etumatkaa heti startista muiden kompuroidessa. Toinen puoli kaudesta meni suoraan sanottuna vihkoon ja varmalta näyttänyt runkosarjan johto meinasi lipsua käsistä. Kuitenkin onnistuttiin pitämään sarjajohto alkukaudesta loppuun, niin voi olla sen puolesta tyytyväinen. Annetaan arvosanaksi 8, eli paljon riittää myös parannettavaa tulevalle kaudelle, Ahonen muistelee viime kautta.

Tulevaa kautta on odotettu pitkään, mutta elokuun lopulla päästään viimein pelien muodossa takaisin normaaliin, kun pre-seasonin treenipelit käynnistyvät. Kesäloma on ollut melkoisen pitkä.

- Tulevan kauden europelit on ollut suuri motivaattori ja siitä on saanut rutkasti lisäbuustia omatoimiseen treenaamiseen. Lajiharjoittelu on jäänyt kesällä pienempään rooliin, mutta kaikkea muuta on kyllä tullut tehtyä. Paljon on tullut lenkkeiltyä ja tehtyä kehonpainolla ulkotreenejä. Myös jalkapalloa ja beach volleyta on tullut jauhettua.

Entä minkälaisia tavoitteita ja odotuksia tulevasta kaudesta?

- Joka kausi lähdetään pelaamaan kirkkaimmasta sijasta ja siitä lähdetään, että kannua nostetaan keväällä. Europelit tuovat lisämausteen kauteen ja siellä joukkueella menestyminen vaatii nappisuoritusta. Kovaa työtä ja pilke silmäkulmassa mennään, niin eiköhän sillä saada hyvä kausi aikaiseksi. Aleksi "AQ" Pirttijoelta odotan 20 kaapin kautta. Vastustajia jos katsoo, niin näyttäisi siltä, että KaDy on rakentamassa kovaa jengiä ja viime kaudella FC Kemi osoitti olevansa hankala vastustaja. Siinä varmaan ennakkoon kovimmat joukkueet. Me, GFT ja ToPV ollaan lähimmät haastajat, Ahonen aprikoi ennen kuin liimaa jälleen painoliivin selkään ja lähtee takaisin mäkitreeneihin. Lentävällä askelleella.


Tatu Ahonen ilahduttaa Monarilla ensi kaudellakin