Akaa Futsal jälleen mukana tekemässä hyvää

Futsal-Liiga alkaa sunnuntaina, kuten myös koko kauden mittainen hyväntekeväisyystempaus, jossa mukana ovat Akaa Futsal, Mad Max sekä Mikko Nieminen.

- Toissa kaudella toteutettu juttu Akaa Futsalin maalivahtien kanssa jätti tosi hyvän fiiliksen. Silloin jo päätin, että tätä jatketaan tavalla tai toisella tulevaisuudessa, idean isä Nieminen kertoo.

Kyseessä oli tempaus, missä maalivahdit keräsivät rahaa yksityiselle lastensuojelulaitokselle. Lahjoitettu rahasumma nousi, mitä vähemmän maaleja Akaa Futsalille tehtiin. Nuoret saivat itse päättää rahojen käyttötarkoituksen ja tuolloin niillä tehtiin reissu Linnanmäelle.

- Mad Maxin ja Akaa Futsalin välillä on kipinöinyt useamman kerran, mutta nyt olisi tarkoitus vetää yhtä köyttä. Maxien Yasar Elbeller ja Akaan Aleksi Pirttijoki ovat molemmat nuoria ja kovalla kunnianhimolla varustettuja pelaajia. Semmonen kutina on, että Aleksi pelaa nyt huippukauden ja murtautuu tosissaan liigan kovimpien pivottien joukkoon. Jasu on varmasti liigan kurinalaisempia puolustajia ja vetoja mies blokkaa vähintään toistakymmentä per matsi, tästä huolimatta verkko heiluu kiitettävään tahtiin vastustajankin päässä. Semmonen diili sovittiin, että jokaisesta jätkien tekemistä maaleista laitettaan 20 euroa nuorten kassaan. Saadaan hyvähenkistä maalintekokisailua hyvän asian eteen, Nieminen kertoo.


Elbeller ja Pirttijoki valmiina kauteen


Siis aina kun Pirttijoki tai Elbeller osuvat tolppien väliin, nuorten matkakassa karttuu 20 eurolla. Iittalan Kotikulma on syksyllä 2018 aloittanut seitsemän paikkainen yksityinen lastensuojelulaitos, joka toimii Iittalan kylässä, Hämeenlinnan kaupungissa. Kotikulman perustat on rakennettu vaativan lastensuojelutyön vuosien kokemuksella vankalle pohjalle.

- Olimme tässä mukana toissa vuonna, ja tottakai nytkin innolla, kun Nipa heitti tälllaista ajatusta ilmoille. Tiiviisti seurataan molempien lähijoukkueiden pelejä, ja nyt tässä tuli taas uusi kulma otteluiden seuraamiseen, Harri Jalli Kotikulmasta kertoo.

Pelaajat itse tuskin malttavat edes odottaa kauden alkua.

- Ei tarvinnut vastausta miettiä kun Nipa pyysi tähän mukaan. Mahtava homma ja antaa varmasti pientä lisäbuustia omaan tekemiseen. Treenikausi on vedetty hyvällä sykkeellä ja on kivaa päästä avaamaan vihdoin kausi. Toivottavasti saadaan pelata kausi terveenä ja nostella pokaalia keväällä. Sehän tietäisi myös mukavaa summaa nuorille, Akaa Futsalin Aleksi Pirttijoki kertoo.

- Olin totta kai otettu, kun Nipa kysyi tähän hommaan mukaan. Toivottavasti pystyn omalla tekemiselläni muutaman lantin keräämään hyvään kohteeseen. Yritän muutaman räkämaalin saada kaivettua. Entinen joukkuetoverini Aku painaa varmasti kovalla laukauksellaan komeita uuneja kauden aikana. Kyseessä on hyvä ukko ja pelaaja kaikin puolin. Pelkästään strategisia mittoja katsomalla voisi todeta, että olen Rockymainen altavastaaja Akaan Dragolle. Vähän siis painetta kaverin suuntaan ja tämä lähtöasetelma sopii minulle vallan mainiosti. Molemmilla on tukenaan taustalla hyvät jengit ja tiimitoverit. Itse haluan ainakin, että Mad Max menee ns. päätyyn asti. Olisiko Mad Max-Akaa Futsal finaalisarjalle tilausta?, sanailee puolestaan Akaankin paidasta tuttu Yasar Elbeller, joka heiluttaa verkkoja tällä hetkellä Mad Maxin paidassa.

Pelit käyntiin ja verkot tötterölle!


Harri Jalli, Yasar Elbeller, Aleksi Pirttijoki ja Mikko Nieminen mukana tekemässä hyvää