Petri Grönholm ja Akaa Futsal jatkosopimukseen

Viime kaudella 19 ottelussa tehot 10+16=26 iskenyt Petri Grönholm, 26, on Akaa Futsalin uusin sopimuspelaaja kaudelle 2020-2021.

Viimeiset neljä kautta Akaa Futsalia edustanut Grönholm on ollut yksi seuran mitaliputken keskeisiä hahmoja. 103 ottelussa tehopisteitä on kertynyt yhteensä peräti 77+81=158, joten joukkue saa ensi kaudeksi jälleen melkoisen pisterohmun omasta takaa.

- Pete on äärimmäisen vahva vääntäjä, ja hän pystyy tuomaan joukkueelle paljon muutakin hyötyä kuin vain tehopisteet. Hänellä on myös kokemusta kansainvälisistä peleistä, ja tätä kokemusta tarvitsemme lokakuussa kun Mestarien liiga käynnistyy. Todella hienoa saada katsella läheltä tämänkin hienon pelurin kehityskaarta futsalpelaajana, Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö tunnelmoi.

Grönholm lähtee kauteen hyvillä mielin pitkän tauon jälkeen.

- Tulosten valossa meidän viime kausi meni hyvin, mutta joukkueena tiedämme kyllä, että moneen asiaan jäi parantamisen varaa. Nyt on hienoa lähteä kirjoittamaan puhtaalta pöydältä uutta tarinaa, kun palailemme joukkueharjoituksiin. Itse olen pitänyt koronatauolla kuntoa yllä eri palloilulajien, juoksun ja kuntosaliharjoittelun avulla, Grönholm makustelee.

Tulevaa kautta on odotettu pitkään, mutta elokuun lopulla päästään viimein pelien muodossa takaisin normaaliin, kun pre-seasonin treenipelit käynnistyvät. Kesäloma on ollut melkoisen pitkä.

- Kilpailu kovenee ja useampi joukkue harjoittelee ammattimaisesti. Tavoitteena on haastaa muut kärkijoukkueet ja voittaa tietysti. Hyvällä treenaamisella ja rennolla fiiliksellä uskon, että pärjäämme. Henkilökohtaisesti toivon paikkojen kestävän, pyrin olemaan koko ajan paremmassa kunnossa ja auttamaan joukkuetta voittojen tielle.

Entä mitkä joukkueet tulevat olemaan pahimmat vastustajat ensi kaudella?

- Varmaankin pohjoisen (Kemi ja Tornio) joukkueet ja KaDy voivat tuottaa eniten hankaluuksia ennakolta, mutta taso nousee koko ajan ja liigasta löytyy monia muitakin kovia joukkueita. Hyvin täytyy onnistua, jos aiotaan pärjätä viime vuosien malliin, Grönholm päättää.


Petri Grönholm jatkaa leijonapaidassa